Hoşgeldiniz  

Paramedikler Yarıştı

Semih Köken | 03 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Paramedik Derneği ve Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen, 10’u yabancı toplam 54 ekibin yarıştığı Uluslararası Ambulans Rallisi’nde gerçeği aratmayan sahneler yaşandı.

Paramedik Derneği, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü‘nün birlikte düzenlendiği 3’üncü Uluslararası Paramedik Kongresi ve Ambulans Rallisi, Serik İlçesi’ndeki Siam Elegance Otel’de başladı. Kongre öncesinde düzenlenen Ambulans Rallisi’ne 44 ayrı kentten ve Kanada, İngiltere, Almanya, Hollanda, İrlanda ile Birleşik Arap Emirlikleri‘nden gelen 10 ekip katıldı. Son ana kadar müdahale edecekleri olayın türünü öğrenmemeleri için sabah erken saatlerde cep telefonları toplanan ekipler aynı salonda bekletildi. Ekipler sırayla sahaya çıkarken, sırasını bekleyenler ise gözetmenler eşliğinde ihtiyaçlarını giderebildi.

GERÇEKÇİ SENARYOLAR

İnandırıcılığını kaybetmemesi için olağanüstü çabanın sarf edildiği rallide, gerçeği aratmayan sahneler yaşandı. Suda boğulma tehlikesi geçiren vakadan, düşme sonucu travma geçiren yaralıya kadar farklı konularda olaylar canlandırıldı. Sağlık meslek lisesiöğrencilerin canlandırdığı yaralılar bağırarak ya da önce kendisine müdahale edilmesini isteyerek paramediklerin dikkatini dağıtmaya çalıştı. Gözetmenler ise yaralıya ilk müdahale, yaralıların önemine göre sıralanması, baskı altında doğru ve hızlı karar verme gibi konularda ekipleri yakından takip etti. Kendilerine verilen sürede yaralıları hayatta tutarak müdahale etmeye çalışan paramedikler birbirleriyle kıya sıya yarıştı.

ACİL SAĞLIK SİSTEMİ

Ambulans Rallisi’nin hastane öncesi acil bakım organizasyonunu kapsadığını belirten Paramedik Derneği Başkanı Sinan Nural, “Ekipler hastalara müdahale ederken uyulması gereken kurallar değerlendiriliyor. Kötü senaryolarla ölüme yakın hastaları yaşama döndürmeye çalışacaklar. Ekipler için günlük karşılaşabilecekleri vakaların senaryoları hazırlandı. Ülkemizin de acil sağlık sisteminde her olaya hazır olması gerektiği kanısındayız” diye konuştu.

Antalya‘da düzenlenen 3’üncü Uluslararası Paramedik Kongresi ve Ambulans Rallisi 3 gün sürecek

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle