Hoşgeldiniz  

Öztürk Yılmaz Büyükelçi oldu

SEMİH KÖKEN | 10 Nisan 2015 | Gündem, Siyaset A- A+

Musul’da IŞİD tarafından 101 rehin alınan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Türkiye’nin Tacikistan nezdinde Duşanbe Büyükelçisi olarak atandı.

Haziran 2014’te IŞİD militanlarınca rehin alınan ve 101 gün sonra kurtarılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Türkiye’nin Tacikistan nezdinde Duşanbe Büyükelçisi olarak atandı.

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?
Öztürk Yılmaz, 15 Temmuz 2013 tarihinde T.C. Musul Başkonsolosu olarak görev yapmaya başlamıştır. Başkonsolos Yılmaz, Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığında sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya (Daire Başkanı) Daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında (Daire Başkanı) görevler yapmıştır. Yurtdışında ise sırasıyla Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğinde (Müsteşar) çalışmıştır.

AB’nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yapan Başkonsolos Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Rusça bilmektedir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle