Hoşgeldiniz  

‘Özel’ şampiyonlardan anlamlı destek

Semih Köken | 01 Şubat 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

‘Özel’ şampiyonlardan anlamlı destek

EXPO 2016Antalya Ajansı’nın gerçekleştirdiği “Geleceği Renklendiriyoruz” projesi 12. haftayı geride bıraktı. Bugüne kadar pek çok ünlü sanatçının destek verdiği etkinliğin son konukları ise Türkiye ve Dünya Şampiyonalarında derece elde eden downsendromlu sporcular oldu.

Ozel sampiyonlar (7)EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın Down Sendromu Derneği ve Di&SignEvent ile birlikte gerçekleştirdiği mandala etkinliğine Masa Tenisi dalında Akdeniz 1.’si ve Dünya 2.’si olan downsendromlu Benay Balcı (40), Masa Tenisi dalında Türkiye 2.’si olan Tayfun Arı (27) ve yine masa tenisi oyuncusu Serdar Konca (19) da eşlik etti. Etkinliğe katılan sporcular çocuklarla birlikte mandala boyadı.
“Geleceği Renklendiriyoruz” projesini kabul ederken en büyük amaçlarının downsendromu konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer, “Özel çocuklarda Türkiye’deki en önemli konu farkındalığı yaratmak. Çocuklarımızın her birinin birer birey olduğu, hayatın içinde yer alabileceklerini göstermek istiyorduk” dedi.

Çocuklar kadar ailelerine de faydalı olmak istediklerini ifade eden Katmer şunları söyledi;

“Bugün çok özel iki misafirimiz var. Biri Türkiye biri dünya şampiyonu milli sporcularımız. İkisi de downsendromlu. Çocuklarımızın aslında gerekli doğru yönlendirmelerle böyle başarılar elde edebileceğini biz biliyorduk ve bunu da ispatlamak için çok çalıştık. Çok keyifli bir buluşma oldu.  8 Etkinliğimiz daha var. Pek çok ünlü misafirimiz daha olacak. Ama bugünkü çok özel.”

Mandala etkinliği konusunda gerek ailelerden gerek rehabilitasyon merkezlerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını ifade eden Katmer, bu etkinliğin çok doğru bir noktaya geldiğini görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Etkinliğin düzenleyicisi Dilek Soydan ise 12 haftadan bu yana mandala etkinliğine katılan çocukların yaşadıkları gelişmeleri şu cümlelerle anlattı:

“Öncelikle 6-12 yaş downsendromlu çocuklarımızla mandala çizmeye başladık. İlk derslerde boyarlarken, kalem bile tutamazken şu an kalemleri gayet güzel tutuyorlar hatta çiziyorlar. İlerde kitabımız için ve alandaki duvarımız için güzel eserlerimizi birikti.”

İlk dersten bu yana projeye destek veren birçok ünlü isim olduğunu hatırlatan Soydan, hep farkındalık yaratmak, çocuklarda sakinlik yaratmak ve özgüvenlerini geliştirmek adına çalıştıklarını vurgulayarak, “Bugün daha da özel 2 misafirimiz olacak. Bugün de çocukların özgüvenlerini çok fazla pekiştireceğine inandığım iki misafir ağırlıyor olacağız. Çok güzel örnek teşkil edecekler çocuklarımıza. İlerde neler yapabileceklerine neler başarabileceklerini görecekler” dedi.

 

Soydan, yaşanan gelişmelerden hem kendilerinin, hem downsendromlu çocukların hem de ailelerin çok mutlu olduğunu belirterek, Antalya Down Sendromu Derneği’ne ve “Çiçek ve Çocuk” temasını sahiplenen ve çocukları kucakladığını ispatlayan EXPO 2016 Ajansı’na teşekkür etti ve “Hayallerimizi hep beraber gerçekleştiriyoruz bu çocuklarla” dedi.

 

Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği Başkan Yardımcısı Tansu Konca ise downsendromlu ve mental çocuklarda bu tür aktivitelerin çok büyük yararı olduğunu iade ederek şunları söyledi:

“Klübümüzün bir öğrencisi mandala kursuna başladığı günden bu yana disiplinsel olarak daha iyi. Klüpteki davranışları, kurallara uyma becerisi çok gelişti o yönde çok mutluyuz. Çok güzel bir etkinlik. Özellikle EXPO 2016’nın Antalya’da olması bizim gibi aileler için çok önemli. EXPO’nun bize kattığı güzellikler var örneğin bu mandala kursu bu tür çocukların içlerindeki yaratıcılığı ortaya çıkarma duygu ve düşünceleri paylaşma konusunda çok önemli ve kendilerine bu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Etkinliğin sonunda Down Sendromlu sporculara etkinliğe katılımlarından dolayı EXPO 2016’nın sembol çiçeği şakayık takdim edildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle