Hoşgeldiniz  

Özel çocuklar ata binmenin mutluluğunu yaşadı

Semih Köken | 09 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Özel çocuklar ata binmenin mutluluğunu yaşadı

MURATPAŞA Belediyesi’nin Adalya Vakfı’yla birlikte engelli bireyler ve ailelerinin toplumla bağlarını güçlendirmek amacıyla hizmete açtığı Engelsiz Kafe’nin ‘özel çocukları’ ilk defa at binmenin heyecanını yaşadı.

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin ‘özel çocukları’ aileleriyle birlikte Lara Horse At Çiftliği’nde düzenlenen at terapiye katıldı. Engelsiz Kafe’de el sanatları, spor, meditasyon gibi farklı eğitimler alan 80 engelli birey, hayatlarında ilk defa ata binmenin keyfini yaşadı. Uzman öğreticiler ve seyislerin yardımıyla kısa sürede korkularından kurtulan özel çocuklar, ayrıca binecekleri atın beslenmesine, temizlenmesine, biniş için hazırlanmasına yardım etti.

Engelsiz Kafe’de engellere yönelik at terapisi bir proje olarak hayata geçiriliyor. Engellilerin tedavisinde alternatif yöntemlerden biri olarak kabul edilen biniciliğin, engelli bireyin kas gelişimini ve kaslarının güçlenmesini sağladığı gibi denge, beden ve ruh koordinasyonu da sağlıyor. Reflekslerin ve motor sindirim sisteminin gelişmesi, solunum ve kan dolaşımının artması, sindirim sistemi ve metabolizmanın hızlandırılması gibi fizyolojik faydalara sahip olduğu bilinen at terapisi, psikolojik olarak korkunun ve endişenin yerini güven ve saygıya bırakması, rahatlama ve mutlu olma gibi etkileri bulunuyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle