Hoşgeldiniz  

Özel bireylere seslendirme hizmeti

Semih Köken | 12 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Özel bireylere seslendirme hizmeti

KÜLTÜR ve Turizm İl Müdürlüğü’nce modernleştirilen ve yeni oluşturulan ünitelerle zenginleştirilen Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi’nde görme ve işitme engelliler için özel bölümler oluşturuldu.

Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi’nde görme ve işitme engelliler için sesli kütüphane oluşturuldu. Gönüllülerce Gör-İşit Ünitesi’nde, görme engelli bireyler için her türlü kitap seslendiriyor, CD-DVD ve MP3 kaydı yapılıyor, kütüphanede ya da evlerinde dinleme imkanı sunuluyor.

Emekli İngilizce öğretmeni Reşide Okudur da, görme engelli bireyler için kolları sıvadı, iki yıl boyunca İngilizce ders kitaplarını gönüllü seslendirdi. 32 ülke gezen Okudur, ’12 Ülkenin Yüzü’ adlı bir de kitap yazdı, yayımlanan kitabının seslendirmesine de başladı.

 

İngilizce kitapları seslendirirken bazı görme engelli bireyler ‘gezi’ konulu kitabını da seslendirmesini talep ettiğini kaydeden Okudur, “Kütüphane yönetimi izin verince çalışmalara hemen başladım. Birkaç gün içinde seslendirme işlemi tamamlanacak, CD-DVD’lere yüklenecek. Özel bireyler seslendirmeyi dinlerken 12 ülkeyi gezmiş gibi olacak.” dedi.

KULTUR VE TURIZM IL MUDURLUGU'NCE MODERNLESTIRILEN VE YENI OLUSTURULAN UNITELERLE ZENGINLESTIRILEN TEKELIOGLU IL HALK KUTUPHANESI'NDE GORME VE ISITME ENGELLILER ICIN OZEL BOLUMLER OLUSTURULDU. EMEKLI INGILIZCE OGRETMENI RESIDE OKUDUR DA, GORME ENGELLI BIREYLER ICIN KOLLARI SIVADI, IKI YIL BOYUNCA INGILIZCE DERS KITAPLARINI GONULLU SESLENDIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle