Hoşgeldiniz  

Osman Ayık: Demokrasinin kazanması turizme de olumlu yansıyacak

Semih Köken | 21 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Osman Ayık: Demokrasinin kazanması turizme de olumlu yansıyacak

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, darbe girişimi sonrasında demokrasinin kazandığını belirterek, “Bunun mutlaka Türkiye’ye olumlu bir dönüşü olacak. Sektör olarak bundan önümüzdeki dönemde faydanalacağımızı düşünüyoruz” dedi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Türkiye’ye dönük satışlar iyi giderken darbe girişimiyle belli oranda rezervasyon iptalleri yaşandığını söyledi. Halihazırda yeni rezervasyonlar alındığını, ancak darbe girişimi öncesine göre tatmin edici olmadığını aktaran Osman Ayık, olaylar sakinleştiğinde eski seviyeye dönmesini beklediklerini kaydetti. Yaşanan süreçte ülkesine dönmek isteyen misafir sayısının büyük oranda olmadığını belirten Osman Ayık, “Doluluk oranları rutininde ama geçen senenin gerisinde seyrediyor. Geçen sene tesislerin büyük bölümü dolu oluyordu ama bugünlerde yüzde 60- 70 veya 80 gibi tesislere göre değişiyor” dedi.

‘SEKTÖRÜMÜZ ANCAK DEMOKRASİ VE BARIŞLA VAR OLABİLİR’

Darbe girişimiyle her şeyin baştan kurgulanıp, yeniden ele alınmaya başladığını söyleyen Osman Ayık, şöyle dedi:

“Ama sevindiğimiz tek konu şudur; olaylar şu anda çok sıcak. Türkiye şöyle bir başarıyı gösterdi. Türk halkının demokrasiye bağlılığı, siyasi otoritenin gücü ve iradesini ortaya koymasıyla birlikte Türkiye bu olayı çok kolay bir şekilde atlattı. Bunun da mutlaka Türkiye’ye olumlu bir dönüşü olacak, çünkü sonuçta demokrasi kazandı. Bizim sektörümüz ancak demokrasi ve barışla var olabilir. Bütün bunların hepsi de şu anda Türkiye ve Türk halkının ortaya koymuş olduğu bir başarı durumu vardır. Bundan da biz önümüzdeki dönemde faydanalacağımızı düşünüyoruz. En kısa süre içerisinde de rezervasyon akışında tekrardan bir canlanma olacağı konusunda da bir beklentimiz var.”

‘TÜRKİYE’NİN ÜRÜNÜ YURTDIŞINDA DA GÜÇLÜDÜR, REKABETSİZDİR’

Kamu personelinin izinlerinin iptal edilmesinin ardından tatilini yarıda kesenler ya da ileriye dönük tatil planlarını iptal ettirenler olduğunu vurgulayan Osman Ayık, “En çok kaybı şu anda iç pazarda yaşıyor gibi görünüyoruz. Çünkü yayımlanan genelgeyle kamu personelinin de tatillerini yarıda kesmek gibi durumları söz konusu. Ortam sakinleştiğinde hem yurtiçi hem yurtdışındaki rezervasyonlardaki tırmanış seyrine tekrardan kavuşacağımızı tahmin ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin ürünü yurtdışında da güçlüdür, rekabetsizdir. Türkiye ürünü, fiyat, hizmet dengesi konusunda tüm dünyada rakipsizdir. Türkiye’ye seyahat eden misafirlerin büyük bölümü bu sene Türkiye’nin haricinde herhangi bir başka destinasyona gidemedi ve yüzde 60’a yakın bölümü evlerinde oturuyor. Önümüzdeki süreç Türkiye sakin bir ortama döndüğü takdirde muhtemelen bu bekleyen Türkiye sevdalıları, Türkiye misafirleri tekrardan Türkiye’ye dönüp rezervasyon yaptıracakları konusunda da bizim bir beklenti ve umudumuz da mevcut” diye konuştu.

‘EN AZ YÜZDE 10’U GERİYE DÖNMÜŞTÜR, İPTAL OLMUŞTUR’

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ, darbe girişimi süreci sonrası sıkıntılı bir döneme girdiklerini belirtti. Rezervasyon akışının durma noktasına geldiğini söyleyen Kızıldağ, “Bu sürecin bir an önce sona ermesi ve bütün pazarların Türkiye’ye yeniden turist gönderebileceği huzur ve güven ortamının yaratılması gerekiyor. İç pazarda yüzde 35’lere yakın artış vardı, tahmin ederim en az yüzde 10’u geriye dönmüştür, iptal olmuştur. İptaller hala gelmeye devam ettiğinden de net rakam veremiyoruz. Bir an önce ülkede yaşamın normale dönmesi ve normale dönüşe yönelik de bütün dünyada bir algı yaratılması gerekiyor” dedi.

‘REZERVASYONLARIN ESKİ SEYRİNE KAVUŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Sherwood Club Kemer Otel Genel Müdürü Ülkay Atmaca da darbe girişimi sonrası az miktarda da olsa iptaller aldıklarını anlatırken, kamu personelinin izinlerinin kaldırılmasının en büyük endişeleri olduğunu kaydetti. Ancak bunun da kısa vadede düzeleceğine inandıklarını belirten Ülkay Atmaca, “Temmuz ayının son haftasından itibaren rezervasyonların eski seyrine kavuşacağını düşünüyorum” dedi.

PROFESYONEL OTEL YONETICILERI DERNEGI BASKANI ALI KIZILDAG, DARBE GIRISIMI SURECI SONRASI REZERVASYON AKISININ DURMA NOKTASINA GELDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

SHERWOOD CLUB KEMER OTEL GENEL MUDURU ULKAY ATMACA DA DARBE GIRISIMI SONRASI AZ MIKTARDA DA OLSA IPTALLER ALDIKLARINI ANLATIRKEN, KAMU PERSONELININ IZINLERININ KALDIRILMASININ EN BUYUK ENDISELERI OLDUGUNU KAYDETTI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle