Hoşgeldiniz  

Osman Ayık: Bayram tatili 10 gün olursa milyonluk turizm hareketliliği yaşanabilir

Semih Köken | 15 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Osman Ayık: Bayram tatili 10 gün olursa milyonluk turizm hareketliliği yaşanabilir

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması durumunda turizm tesislerindeki iç pazar yoğunluğun 500 binlere kadar ulaşacağını, eş, dost, akraba ziyaretleri de göz önüne alındığında milyonla ifade edilebilecek bir turizm hareketliliği yaşanabileceğini söyledi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla ilgili, “İç pazarda yine önemli bir dönemi tamamlamak üzereyiz. Sezonun aşağı yukarı sonuna geliyoruz ama Kurban Bayramı ile birlikte aslında sezonun en uzun tatil dönemini de bir nevi tamamlamış olacağız. İnşallah Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak olan kararla birlikte de uzun tatil imkanı açıklanacak olursa, ilan edilecek olursa, iç pazarda ciddi bir trafiğin, hareketliliğin olmasını da bekliyoruz” dedi.

“UZUN TATİLİN AVANTAJI OLACAK”

Turizm tesislerinin bayramı da kapsayan dönemde ciddi doluluklara ulaştığını aktaran Osman Ayık, özellikle kıyı bölgelerindeki tesislerde doluluk oranının yüzde 100’lere ulaşmaya başladığını anlattı. Mevcut rezervasyon akışına bakıldığında eylül ayının ortalarına kadar süren bir hareketlilik olduğunu vurgulayan Osman Ayık, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması durumunda turizm tesislerindeki iç pazar yoğunluğun 500 binlere kadar ulaşacağını kaydetti. Uzun tatille birlikte eş, dost, akraba ziyaretleri de göz önüne alındığında milyonla ifade edilebilecek bir turizm hareketliliği yaşanabileceğini söyleyen Osman Ayık, “Çünkü uzun tatilin şöyle bir avantajı olacak; insanlar muhtemelen önceden tatilini yapacak, arkasından da dini vecibelerini yerine getirmek için hem büyüklerini, akrabalarını ziyaret edecekler, aynı zamanda da kurban kesme vecibelerini rahat şekilde yerine getirecekler. Bunların hepsini planlama adına çok rahat bir zaman aralıkları olacak. Dolayısıyla biz umutla aslında Bakanlar Kurulu’ndan bu kararın çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

GÜL: TURİZMCİYE ÇOK DAHA BÜYÜK KATKI OLACAK

CHP’li Kemer Belediye Başkanı ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Mustafa Gül de şöyle dedi:

“Kemer 2012’den beri yerli pazar satışlarında birinci sırada gidiyor. Bir tek geçen sene o talihsiz olay yaşandığında Bodrum, Marmaris ve Kemer kafa kafaya girdik, hemen hemen eşit şekilde Türk müşteri, misafir ağırlamış olduk. Ama bu sene biz onlardan açık ara önde gittiğimizi düşünüyoruz. Kurban Bayramı da inşallah 30 Ağustos ile birleştirilirse hem turizmciye çok daha büyük katkı olacak hem de insanlarımız o kadar yorgunluktan sonra geniş bir tatil yaparlarsa hem ekonomiye hem de insanlara katkısı olacağını düşünüyoruz. Geçen sene devletimiz iki bayramı 9 gün yaptı. İnşallah o anlayışı başta Turizm Bakanımız olmak üzere Başbakanımız bu işi değerlendirip turizmcinin önünü açmak için katkı yaparlarsa biz de ilçe belediyeleri olarak bundan mutlu oluruz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle