Hoşgeldiniz  

OSB’nin son durağı İspanya

Semih Köken | 11 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

OSB’nin son durağı İspanya

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Sektörel Ticaret Heyeti, İspanya programı kapsamında Barselona’da düzenlenen Equiplast Plastik ve Kauçuk Fuarında katılımcı firmalar ile yüz yüze görüşmeler yapıp yeni işbirliği ve ortaklık fırsatlarını değerlendirdi.

Katılımcılarını yeni ihracat pazarlarıyla tanıştırmak için dünyanın dört bir yanına sektörel ticaret heyeti programları düzenleyen Antalya OSB’nin 2017 yılındaki son durağı İspanya oldu. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir başkanlığında 5 gün süren programa, Bölge Müdürü İlhan Metin ile Bölgede plastik sektöründe üretim yapan sanayiciler katıldı.

FUARDA BİREBİR GÖRÜŞME

Seyahatin ilk gününde T.C. Barselona Başkonsolosluğunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan heyet üyeleri, Başkonsolos Güçlü Kalafat’tan ülkenin ticari ve ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı. İspanyol Plastik Birliği ile Plastik Teknolojileri Enstitüsünü de ziyaret eden Antalya OSB sanayicileri, kurum yetkilileriyle sektör hakkında istişarelerde bulundu. Sektörün dünyaca ünlü fuarları arasında yer alan Equiplast Plastik ve Kauçuk Fuarına katılan heyet üyeleri, firma temsilcileriyle birebir görüşmeler yaparak yeni işbirliği ve ortaklık fırsatlarını değerlendirdi.

İTHALAT VE İHRACATTA ARTIŞ

İspanya programına dair izlenimlerini aktaran Heyet Başkanı Fatih İncir, “Türkiye’de plastik sektörü hızla gelişmekte ve global pazarlardan daha fazla pay almakta. Ülkemizin Avrupa Birliği ile 1996 yılı başından itibaren uygulamaya koyduğu Gümrük Birliği Anlaşması’nın beklenilen bir sonucu olarak, İspanya’dan yapılan ithalat ve bu ülkeye yapılan ihracatta sürekli ve düzenli artış görülmektedir. 2023 ihracat vizyonu kapsamında kimya sektörünün 50 milyar dolarlık ihracat hedefinin 17 milyar dolarlık kısmı plastik sektörü tarafından gerçekleştirilmesi beklenmektedir” dedi.

AR-GE’NİN ÖNEMİ BÜYÜK

Sektörün en önemli sorununun yeterli katma değer sağlayamamak olduğunu ifade eden İncir, şunları kaydetti:

“Bu durumu ancak katma değeri yüksek inovatif ürünler imal etmek veya kaliteden ödün vermeden maliyetleri düşürerek kar marjını arttırarak çözebiliriz. Bu noktada Avrupa standartlarında ve çevreye uyumlu üretim yapılması kaçınılmazdır. Sektörde yüksek teknoloji ürünlerine geçmek ve katma değer artışı sağlamak için teknolojik gelişmelerin takibi ve AR-GE yatırımlarının hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. Katılımcılarımız, heyet programları sayesinde teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmekte, AR-GE alanında yatırımın önemini kavramakta ve program bitiminde izlenimleri doğrultusunda gerekli çalışmalara başlayabilmektedir.”

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) SEKTOREL TICARET HEYETI, ISPANYA PROGRAMI KAPSAMINDA BARSELONA'DA DUZENLENEN EQUIPLAST PLASTIK VE KAUCUK FUARINDA KATILIMCI FIRMALAR ILE  YUZ YUZE GORUSMELER YAPIP YENI ISBIRLIGI VE ORTAKLIK FIRSATLARINI DEGERLENDIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) SEKTOREL TICARET HEYETI, ISPANYA PROGRAMI KAPSAMINDA T.C. BARSELONA BASKONSOLOSLUGUNDA DUZENLENEN BILGILENDIRME TOPLANTISINA KATILDI, BASKONSOLOS GUCLU KALAFAT'TAN ULKENIN TICARI VE EKONOMIK YAPISI HAKKINDA BILGI ALDI. (FATIH INCIR - GUCLU KALAFAT - ILHAN METIN) (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) SEKTOREL TICARET HEYETI, ISPANYA PROGRAMI KAPSAMINDA T.C. BARSELONA BASKONSOLOSLUGUNDA DUZENLENEN BILGILENDIRME TOPLANTISINA KATILDI, BASKONSOLOS GUCLU KALAFAT'TAN ULKENIN TICARI VE EKONOMIK YAPISI HAKKINDA BILGI ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle