Hoşgeldiniz  

Ormanda 9 Yılda 100 Bin Cam Şişe Topladı

Semih Köken | 02 Mart 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde oturan 49 yaşındaki Hasan Öner, 9 yıldan bu yana ormanlık alanda kurduğu barakada yaşarken yaklaşık 100 bin cam şişe topladı.

Ormanda 9 Yılda 100 Bin Cam Şişe Topladı, System.String[]

ANTALYA’nın  Kemer İlçesi’nde oturan 49 yaşındaki Hasan Öner, 9 yıldan bu yana ormanlık alanda kurduğu barakada yaşarken yaklaşık 100 bin cam şişe topladı. Piyasa değeri 20 bin lira olan şişeleri satmak amacıyla topladığı ancak satmadığını belirten Öner, geçimini çevrede topladığı kağıtları satarak sağladığını söyledi.

Kemer’e bağlı  Beldibi Mahallesi’ne ihbar üzerine giden  Kemer Belediyesi zabıta ekipleri, D-400 karayolu kenarındaki dağlık alanda duman gördü. Şüphe üzerine bölgeye giden ekipler, orman içine kurulu ahşap barakada yaşayan Hasan Öner ile karşılaştı. Barakanın yakınında ve yaklaşık 2 kilometre uzağındaki başka bir noktada yapılan aramada ise istiflenmiş halde binlerce cam şişe bulundu.

“100 BİNE YAKIN ŞİŞE VAR”

Hasan Öner, daha önce  Antalya‘da oturduğunu ve taksi çalıştırdığını belirtirken, aracının arızalanması sonucu 2008 yılında  Kemer‘e gelip şimdiki ormanlık alanda yaşamaya başladığını anlattı. Aile bireylerinden hiçbiriyle görüşmediğini kaydeden Öner, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine cam şişeleri toplamaya başladığını söyledi. Hasan Öner, şöyle dedi:

“2008 yılından beri bu işi yapıyorum. Şu anda takriben 100 bine yakın şişe var. Dağlık kısımda 23 bin şişe var, geri kalanı da aşağıdaki yerde. Şişeleri daha sonra satacağım. Daha hiçbirini satmadım. Sadece topladığım kutuları (kartonları) sattım. Dağlık alana şişeleri çuvallara doldurarak sırtımda taşıdım. Denizden çıkan tahtalar oluyor onları da omuzumda taşıyarak getiriyorum. Bunları da satmak amacındayım ama alan olmadı. Akrabalarım var ama hiçbiriyle görüşmüyorum. Gerekirse bu işi bırakacağım ama başka yapacağım bir iş yok. Evim yok şişelerin yanındaki barakada kalıyorum.”

Hasan Öner’in topladığı şişelerin ortalama 20 kuruşa satıldığı ve piyasa değerinin yaklaşık 20 bin lira olduğu belirtildi.  Kemer Belediyesi  Zabıta Müdürü  Mehmet Yalçın da şöyle dedi:

“Arkadaşlar şikayet üzerine bir yere giderken burada duman tüttüğünü görmüş. Geldiklerinde bu manzara ile karşılaşmışlar. Yaklaşık 100 bin şişe olduğunu söylüyor şahıs. Memleketi Konya. Bütün işlemler tamamlandıktan sonra  Konya‘ya naklini sağlayacağız. Şahıs burada yatıp kalkıyor, bir kulübesi var. Sürekli buralardaymış. Daha önce görülen bir biriymiş ama burada olduğu tespit edilememiş.”

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle