Hoşgeldiniz  

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Antalya’da Açıklaması

Semih Köken | 26 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Antalya’da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya‘da hayata geçirilecek Boğaçayı Projesi’nin dünya çapında bir proje olduğunu belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel‘i makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, Türel’in büyük düşünen ve gece gündüz kenti için çalışan bir belediye başkanı olduğunu söyledi.

Türel’in dünyanın en cazip projelerinden birisi olan Boğaçayı Projesi’ni hazırladığına işaret eden Eroğlu, “Ziyaretimde projeyle ilgili bilgi aldım. Bu proje sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla tartışıldı. Vatandaşın ne düşündüğü bizim için çok önemli. Boğaçayı bütünAntalya halkının projesi olacak. Son noktaya gelinen Boğaçayı Projesi, dünya çapında bir proje olacak.” dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) konusunda uzman hocalarla proje üzerinde çalışmalar yaptığını ifade eden Eroğlu, hayata geçtiğinde söz konusu projenin Antalya‘yı adeta uçuracağını kaydetti.

Boğaçayı’nın kente değer katacağını vurgulayan Eroğlu, “Antalya dünyanın incisi. Muhteşem Antalya‘ya, muhteşem Boğaçayı Projesi yakışır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyük bir vizyon ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Türel’i tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Türel ise ziyaretinden dolayı Bakan Eroğlu‘na teşekkür ederek, Eroğlu’nun Antalya‘ya en sık gelen bakanlardan olduğuna dikkati çekti. Türel, şöyle devam etti:

“Sayın Bakanımızın desteğiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığından tahsisi yapılan arazide çöpten elektrik üreteceğiz. Gelişmişlik düzeyi bakımından Türkiye‘de ilk olacak bu projenin hayata geçmesinde de Sayın Bakanımız önümüzü açtı. Antalya halkı olarak kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Boğaçayı Projesi de DSİ ve Bakanlığın kontrolünde ilerliyor. Bütün sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek endişeleri göz önünde bulundurarak işbirliği içerisinde projenin nihai aşamasına geliyoruz. Boğaçayı’nı biz ‘Çılgın Proje’ olarak adlandırıyorduk ama Sayın Bakanımız ismini ‘Muhteşem Proje’ olarak değiştirmişti. Bu projenin halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

Türel, ziyaretin anısına Eroğlu’na üzerinde geleneksel Türk motifleri bulunan bir vazo hediye etti.

Ziyarette Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de hazır bulundu.

Bakan Eroğlu, daha sonra beraberindekilerle DSİ 13. Bölge Müdürlüğüne geçerek, buradaki koordinasyon toplantısına başkanlık etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle