Hoşgeldiniz  

Ördüklerini İhtiyaç Sahiplerine Gönderiyorlar!

SEMİH KÖKEN | 19 Aralık 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer Alevi Bektaşi Kültür Derneğinde bir araya gelerek, kimsesiz çocuklara ve yardıma muhtaç ailelere ulaştırmak üzere çorap, bere ve atkı örüyor. Örgüleri, kimsesiz çocuklar ile huzur evlerinde kalan ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ve Kemer’de örgütlenmeyi sürdüren kadınların her geçen gün sayısı artırıyor.
Kemer’li kadınlar toplumda farkındalık oluşturmak ve el emeklerini yardıma muhtaç kişilere ulaştırmak amacıyla daha önce kendi aralarında kurdukları “el emeği göz nuru” emekleri ilgi gördü.
Bu gün tamamlanan örgüler ilk olarak Muş ili Bulanık ilçesi yoncalık köyü ilköğretim okuluna gönderilirken gönderme kargo ücretini de hayırsever vatandaş Erdem Cesur ödeyerek katkıda bulundu.
Grup üyesi Sinema Sanatçısı Serpil Nur ise kadınların üretken olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu, bir kadın dayanışmasıdır. Bizim toplumumuzda şöyle bir inanış vardır. Komşusu açken tok yatan bizden değil. Bunu en iyi yaşayan, bu merhameti en iyi hisseden kadınlardır. Bir yerlerde birisi üşüyorsa yoksulsa kadın uyuyamıyor. Dedi
Kampanyaya katkı veren üyelerden Tülay Vardar Kaçıran, böyle örnek davranışların toplumda artması gerektiğini savunarak, “Grupta çok güzel şeylerin olduğunu görünce, Benim de bir katkım olsun, ben de bir şeyler yapayım, dedim ve bir külah ördüm. Ben bu külahları örerken, çok duygulandım. Dedi.
Alevi Bektaşi Kültür Derneği Kadınlar dayanışma derneği üyesi ve işyeri sahibi Bingül Kaplan Yeter ise; yaptığımız bu yardım işi beni olduğu gibi birçok arkadaşımızı mutlu etmiştir. Gerçekten böyle bir dayanışma örneğidir bu. Kadınlarımız, örüyor, üretiyor. Ben de destek olmak istedim. Üreten kadını görüyorsunuz, seven kadını görüyorsunuz. Bu örgülerin hepsinde bir emek, bunun dışında şefkat var, faydalı olmanın da getirdiği mutluluk var” Dedi
Örgülerin yanı sıra, Hayırsever insanların yardımıyla, Bot, battaniye, kazak ve çeşitli kışlık malzemelerde gönderildi.

Kemer Alevi Bektaşi Kültür Derneği Kurucu Başkanı Fermani Yeter yardımsever kadınlara teşekkür etti. Derniğimizi böyle bir amaç için açarak katkida bulunduysam ne mutl bana. Başta bu yardımlaşmada emeği geçen Eşim Bingül Yeter, Serpil Nur, Belma Murtazaoğlu, Tülay Vardar Kaçıran, Neriman Zevkliler, Filiz Fırat, Rebia Albay Baltacıoğlu, Hasibe Aydın, Derya Altı, Suzan Seyhan, Gülten Yerlikaya, Şaziye Varol, Besime Yaşar, Necla Çirpi, İmran Çakır, Arzu Demir, Zeynep Özen, Emine Özkaya, daha isimlerini sayamadığım ve telefonla arayarak bizlerde katkida bulunmak isteyen tüm dostlara ve Almanya’dan katkıda bulunan Baldızlarım, Dilber Tansel ve Melahat Şimşek’e binlerce teşekkür ederim.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, Erdem Cesur dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Erdem Cesur dahil, gülümseyen insanlar, iç mekan
Görüntünün olası içeriği: ayakkabılar ve çizgiler

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle