Hoşgeldiniz  

Önce eğitim sonra deniz temizliği

Semih Köken | 03 Nisan 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Önce eğitim sonra deniz temizliği

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde lise öğrencilerine küresel iklim değişiklikleri ve sürdürülebilir kalkınma için küresel hedefler konulu eğitim verildi ardından da eğitimin yapıldığı otelin sahilinde deniz temizliği yapıldı.

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından Kemer’e bağlı Beldibi Mahallesi’ndeki Rixos Sungate Otel’de Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 180 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla ‘küresel iklim değişikleri’ ve ‘sürdürülebilir kalkınma için küresel hedefler’ konulu eğitim düzenlendi. TURMEPA Akdeniz Sorumlusu Tuğba Göksoy’un sunumunun ardından öğrenciler arasında halat çekme yarışı yapıldı. Program kapsamında Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu’ndan 15 dalgıç otelin sahilinde dip temizliği için dalış yaptı. Dalış sırasında sualtında Türk bayrağı da açıldı. Dalışta birkaç demir parçası ve plastik dışında atığa rastlanmadı.

TURMEPA Akdeniz Sorumlusu Tuğba Göksoy, 2016, 2017 ve 2018’i eğitim yılı seçtiklerini belirterek, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını aktardı. Kepez’deki tüm okullara eğitim verdiklerini kaydeden Göksoy, Rixos Sungate Otel ile eğitimlere sponsor olması için işbirliği yaptıklarını anlattı. Göksoy, “Hep birlikte Kepez’de denize daha uzak, dezavantajlı çocuklarımızı denizle buluşturacağız ve çevre bilinci vermeye çalışacağız. Eğitimlerimiz ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite şeklinde ayrı ayrı. İlkokul, ortaokul kısmında daha çok çevre bilinci, geri dönüşüm, geri dönüşümün faydaları, denizdeki türler ve oksijen kaynağımız olan planktonlar, fitoplanktonlar üzerine kurulu. Lise ve üniversite düzeyine geldiğimiz zaman artık sera gazlarına ve küresel ısınmaya daha hakim çocuklar dolayısıyla küresel ısınma, küresel iklim değişiklikleri konularını daha sıklıkla ve yoğunlukla işliyoruz” dedi.

Rixos Sungate Otel Genel Müdürü Derya Billur da “TURMEPA ile kıyıların ve denizlerin temizliği konusundaki çalışmaları birlikte yürütmek için protokol imzaladık ve bu yıl yapılacak olan eğitimlerde kendilerine sponsor olduk. Bunun ilkini de bugün otelimizde gerçekleştirdik” diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu üyelerinden Kemal Gökoğlu da dalışlı ilgili, “Çok fazla bir kirlilik göremedik. Çıkan materyaller sadece plastik maddeler, demir materyaller vardı. Birkaç olta takımı denk geldi. Tüm sahillerimizin böyle olmasını bekliyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle