Hoşgeldiniz  

Öldürülen Rus Büyükelçi’nin son arzusu Antalya’da hayat bulacak

Semih Köken | 10 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Öldürülen Rus Büyükelçi’nin son arzusu Antalya’da hayat bulacak

ANKARA’da suikast sonucu öldürülen Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un son isteği, Antalya’da hayat bulacak. Rus Büyükelçinin memleketi Klintsi ile Demre İlçesi’nin kardeş şehir olması için Büyükşehir Belediyesi’ne önerge verildi.

Geçen yıl Aralık ayında katıldığı bir açılışta suikast sonucu öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un eşi Marina Karlov, eşinin, Türkiye’de bir şehir ile memleketi Bryansk bölgesindeki Klintsi kentinin kardeş şehir ilan edilmesini çok arzuladığını açıklamıştı. Marina Karlov’un bu açıklamasına Antalya’dan yanıt geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, elçinin memleketi Klintsi ile Demre’nin kardeş şehir olmasına yönelik Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne önerge verdi. Önergenin gelecek ay yapılacak meclis toplantısında kabul edilmesi öngörülüyor. Antalya’nın Demre ilçesi Ruslar için büyük önem taşıyor. Bu ilçede bulunan Noel Baba Kilisesi her yıl binlerce Ortodoks Rus’u ağırlıyor.

FOTOĞRAFLI

DHA-Genel – Türkiye-Antalya – Hasan DEMİRBAŞ

Foto 1 indir

ANKARA'DA SUIKAST SONUCU OLDURULEN RUSYA BUYUKELCISI ANDREY KARLOV'UN SON ISTEGI, ANTALYA'DA HAYAT BULACAK. ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL (fOTODAKI)  ILE DEMRE BELEDIYE BASKANI SULEYMAN TOPCU, ELCININ MEMLEKETI KLINTSI ILE DEMRE'NIN KARDES SEHIR OLMASINA YONELIK BUYUKSEHIR BELEDIYESI MECLISI'NE ONERGE VERDI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

ANKARA'DA SUIKAST SONUCU OLDURULEN RUSYA BUYUKELCISI ANDREY KARLOV'UN SON ISTEGI, ANTALYA'DA HAYAT BULACAK. ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL ILE DEMRE BELEDIYE BASKANI SULEYMAN TOPCU (FOTODAKI) , ELCININ MEMLEKETI KLINTSI ILE DEMRE'NIN KARDES SEHIR OLMASINA YONELIK BUYUKSEHIR BELEDIYESI MECLISI'NE ONERGE VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle