Hoşgeldiniz  

Old town misafirlerinden Karaloğlu’na ziyaret

Semih Köken | 06 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Old town misafirlerinden Karaloğlu’na ziyaret

MURATPAŞA Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini gerçekleştirdiği Kaleiçi Old Town Festivali kapsamında onur konuğu ülke olan İtalya ve diğer konuk ülkelerin yetkilileri, Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarete Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İtalya’nın İzmir Konsolosu Luigi Lanuzzi, Antalya İtalya Fahri Konsolosu Özden Berhayat, Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Saray Bosna Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric, İtalya’dan Arpino Belediye Başkanı Renato Rea, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün yanı sıra festivale katılan Filistin, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, KKTC ülkelerinden konuklar katıldı.

Antalya’nın Türkiye’nin vitrini olduğu ve dünyanın dört bir tarafından yılda yaklaşık 12 milyon turistin ziyaret ettiğini anlatan Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın dünyaya açık bir şehir olduğunu söyledi. Kaleiçi’nin şehrin çok önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, “Old Town Festivali, Muratpaşa belediyemizin başlattığı yeni bir girişim. Bu festivalle Antalya’nın dünyaya açık yönü biraz daha gelişmiş olacak. Old town’larla kültürel ve ticari işbirlikleri geliştirilmesi için önemli bir adım olacak” dedi.

Old town şehirler arasında işbirliği kurularak ticari ve kültürel paylaşımlarda bulunulmayı amaçladıklarını anlatan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yönde de old town kentleri bir araya getirecek bir birlik oluşturulması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Antalya’nın bütün dünyayla bütünleşmesini istediklerini belirten Uysal, festivallerin de bunlar için güzel vesileler olduğunu dile getirdi.

Ziyarette Vali Karaloğlu, tüm konuklara ‘Antalya’nın Su altı Cenneti’ kitabı ile Türk lokumu armağan ederken, konuklar da yörelerine ait çeşitli hediyeler takdim etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle