Hoşgeldiniz  

Okullar Ligi’nde oryantiring heyecanı sürüyor

Semih Köken | 30 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Okullar Ligi’nde oryantiring heyecanı sürüyor

Kaleiçi’nde yön bulmaya çalıştılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Okullar Ligi’nde oryantiring heyecanı sürüyor. Oryantiring mücadelesinin ikinci etabında 400 öğrenci tarihi Kaleiçi’nin labirenti andıran sokaklarında yön bulmak için çaba gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Okullar Ligi, futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve oryantiring branşlarında gerçekleşen mücadelelerle sürüyor. Okullar Ligi’ne bu yıl dahil edilen oryantiring branşı, büyük heyecana sahne oluyor. Oryantiringte, ilk parkurda Lara Kent Ormanı’nda yönlerini bulmaya çalışan öğrencilerin, ikinci parkuru tarihi Kaleiçi oldu.
KALEİÇİ’NDE ÇIKIŞ ARADILAR
Kaleiçi etabına ortaokul ve lise düzeyinde kız ve erkek grupları olmak üzere 26 okuldan yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Okulları adına mücadele eden sporcular ellerindeki haritalarla, Kaleiçi’nin labirenti andıran dar sokaklarında yönlerini bulmaya çalıştı. Sporcular, aynı zamanda Kaleiçi’nin tarihi güzellikleri içinde bir gün geçirerek yarışma süresince keyifli anlar geçirdi.  Toplam 4 parkurdan oluşan Okullar Ligi oryantiring branşı Nisan ayında Akdeniz Kent Parkı’nda ve Mayıs ayında Akdeniz Üniversitesi’nde yapılacak olan 2 etabın ardından tamamlanacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle