Hoşgeldiniz  

Oktay Can: Oğlumu FETÖ üyesi komutan öldürdü

Semih Köken | 31 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Oktay Can: Oğlumu FETÖ üyesi komutan öldürdü

TUNCELİ’nin Hozat İlçesi’nde 2009 yılında nöbet tuttuğu kulübede ölü bulunan ve intihar ettiği iddia edilen piyade er Murat Oktay Can’ın babası ve aynı zamanda Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can, oğlunun FETÖ/PDY üyesi komutan tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Aydın Kanza Parkı’nda dernek üyeleri ile basın açıklaması yapan Oktay Can, 15 Temmuz’daki darbe girişimine karışan savcı ve komutanların askerde şüpheli bir şekilde ölen oğlunun da failleri olduğunu söyledi. Oğlunun ölümünü soruşturan askeri savcı ve ordu komutanlarının paralelci oldukları için tutuklandıklarını aktaran Oktay Can, şunları söyledi:

“Biz dernek olarak Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milli Savunma Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Genelkurmay Başkanımızdan bizim çocuklarımızın şehitliklerinin verilmesini talep ediyoruz. 81 ilde üyelerimiz var. Aldığımız bilgilere göre 40 ailenin soruşturmalarını yürüten askeri savcı, ordu komutanları tutuklanmış. Biz bu süreçten sonra çocuklarımızın şehitliğinin verilmesini istiyoruz.”

15 Temmuz öncesine kadar devlet büyükleri ve siyasi parti liderleri ile konuştukları zaman hepsinin de komutanın askerini vurmayacağını söylediğini hatırlatan Oktay Can, “Biz ısrarla onlara basın vasıtası ile çürük elmalardan bahsetmiştik. Demek ki çürük elmaların olduğu 15 Temmuz’da görüldü. Bizim çocuklarımızın hepsi komutanları tarafından vurulmuştur” dedi.

Oktay Can, Türkiye’de 2 bin 300 askerin şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini belirterek, askerlerin devlet sigortası kapsamına alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle