Hoşgeldiniz  

Öğretmene Cumhurbaşkanına hakaretten 11 ay hapis

Semih Köken | 09 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

(DHA) – ANTALYA’da geçen yıl Milli Eğitim Temel Kanunu’ndaki değişikliğe yönelik sendikaların düzenlediği ortak eylemde, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Türkçe öğretmeni Ulaş Kartal, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

ANTALYA'DA GECEN YIL MILLI EGITIM TEMEL KANUNU'NDAKI DEGISIKLIGE YONELIK SENDIKALARIN ORTAK EYLEMINDE BIR OGRETMENIN, O DONEM BASBAKAN OLAN CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN'A HAKARET ETTIGI IDDIASIYLA ACILAN DAVADA, 11 AY 20 GUN HAPIS CEZASI VERILDI.(ULAS KARTAL)(FOTO:ANTALYA-DHA)

Antalya’da 26 Şubat 2014 tarihinde Eğitim- İş, Eğitim- Sen ve Türk Eğitim- Sen sendikaları, Milli Eğitim Temel Kanunu’nda torba yasa kapsamında yapılan ve birçok okulda müdürlerin alınmasına yol açan kanun değişikliğini protesto etti. Büyükşehir Belediyesi’nden İnönü Parkı’na kadar yürüyüş düzenleyen sendikaların eylemine binden fazla eğitimci katıldı. Öğretmenlerin protesto yürüyüşünde çeşitli sloganlar atarken, öğretmen Ulaş Kartal hakkında o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda İnönü Ortaokulu Türkçe öğretmeni Ulaş Kartal’ın 14 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle Antalya 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Geçen hafta son duruşması yapılan davada, mahkeme aynı zamanda Eğitim İş Antalya Şube Sekreteri de olan Ulaş Kartal’a, 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Ceza, 1 yıl süreyle benzer bir suç işlememesi kaydıyla ertelendi. Karar, Eğitim İş Sendikası Genel Merkezi avukatları aracılığıyla Danıştay’a temyiz edildi.

Eğitim İş Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada da MEB Temel Kanunu tasarısını protesto eyleminde, dönemin başbakanı Erdoğan aleyhine slogan attığı ve orada bulunan kalabalığa da bu yönde telkinde bulunarak hakaret suçu işlediği gerekçesiyle hakkında dava açılan Ulaş Kartal’a verilen cezaya tepki gösterildi. Açıklamada, hürriyeti, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti, eleştiri hakkı ve ifade özgürlüğünün engellenip kısıtlanamayacağı ve yine Anayasa hükmü gereği bu temel hakların özüne dokunulamayacağı görüş ve düşünceleriyle yanlış ve hukuka aykırı bulunan kararın temyiz edildiği belirtildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle