Hoşgeldiniz  

Öğrencilerin gözdesi Akdeniz Üniversitesi

Semih Köken | 04 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Öğrencilerin gözdesi Akdeniz Üniversitesi

TÜRKİYE’deki üniversite öğrencilerinin üniversitelerden tatmin olma düzeylerini belirlemek amacıyla yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’na (TÜMA-2017) göre Akdeniz Üniversitesi, devlet üniversiteleri içerisinde 4’üncü sırada yer aldı.

 

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından Türkiye genelinde 108 devlet ve 56 vakıf olmak üzere 164 üniversitede öğrenim gören 13 bin 694 öğrenciye yönelik araştırmada, devlet üniversiteleri içerisinde Akdeniz Üniversitesi 4’üncü sırada, vakıf üniversitelerinin de dahil olduğu genel memnuniyet sıralamasında ise 10’uncu sırada yer aldı.

 

Öğrencilere genel memnuniyet, eğitim-öğretim, yerleşke yaşamı, akademik destek, mesleki gelişim fırsatları, öğrenme kaynakları ve kurumun yönetsel işleyişi ile ilgili soruların yöneltildiği araştırmada Akdeniz Üniversitesi, tüm kategorilerde üst sıralarda yer aldı. Öğrenciler için üniversitelerin ‘Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu’ sıralamasında Türkiye’deki en güzel kampüslerinden birine sahip olan Akdeniz Üniversitesi 2’nci sırada yer aldı. Üniversitelerin ‘kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet’ sıralamasında ise Akdeniz Üniversitesi 4’üncü sırada yer aldı.

 

Akdeniz Üniversitesi olarak öğrenci odaklı yaklaşımı benimsediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Memnuniyet araştırmasında üniversitemizin öğrencilerini üst düzeyde memnun edebilen üniversiteler arasında yer aldığını görmek mutluluk verici. Tüm kategorilerde üst sıralarda yer almak öğrenci odaklı yaklaşımı başarabildiğimizin bir göstergesi. TÜMA-2016 yılı genel memnuniyet araştırmasında 20’nci sıradayken, 2017 yılında 10’uncu sıraya yükseldik. Bu önemli bir başarı, önümüzdeki yıllarda daha üst seviyelerde olma hedefindeyiz. Emeği geçen tüm akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle