Hoşgeldiniz  

Öğrenci bıçaklayan sanıklara tahliye

Semih Köken | 17 Eylül 2015 | Gündem A- A+

Trafikte yol verme kavgasında tıp fakültesi öğrencisi Süleyman Emre Okutan’ı dövüp bıçakladığı iddiasıyla yargılanan 1’i tutuklu 2 sanıktan birine 2 ay 15 gün, diğerine 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Sanıklar tahliye edildi.

**

Olay, geçen 7 Şubat günü saat 23.00 sıralarında Fahrettin Altay Caddesi’nde meydana geldi. Aynı üniversitede eğitim gören kız arkadaşı Melis Talaşoğlu’nu cipiyle evine götürmek için yola çıkan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Süleyman Emre Okutan, aracıyla Adnan Menderes Bulvarı’na doğru seyrederken, önüne geçen araçtaki iki gençle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Süleyman Emre Okutan karnından bıçaklandı. Olaydan sonra yakalanan otomobil sürücüsü 26 yaşındaki Ahmet Hakan Er ile arkadaşı 23 yaşındaki Yavuz Berkan Çağan hakkında Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklardan Yavuz Berkan Çağan, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Süleyman Emre Okutan’ı bıçaklayan Ahmet Hakan Er ise olayın kendilerinden kaynaklanmadığını iddia etti. Er, selektör yaparak önünde seyreden cipten yol istediğini, ancak vermeyince aracın sağından geçtiğini söyledi. Bunun üzerine cip sürücüsüyle aralarında sözlü tartışma çıktığını anlatan Er, “Cip sürücüsü bana küfredince ‘Yanında kız arkadaşın var. Uzatmaya gerek yok’ dedim. Bunun üzerine diğer araçtaki sürücü ‘Sana ne bu bayandan, altıma mı yatacaksın’ diye karşılık verdi. Ardından araç önümüze geçip durdu. Sürücünün elinde siyah bir şey vardı. Bıçak sandım. Bunun üzerine ben de kendimi korumak için otomobilimdeki çakıyı alıp salladım” dedi.

‘İN LAN AŞAĞIYA’
Süleyman Emre Okutan ise “Kız arkadaşımla seyir halindeyken aniden bir araç sağımdan önüme geçip direksiyonu kırdı. Ben de refleks olarak korna çaldım. Aracım da durma noktasına geldi. Aracın sürücüsü Ahmet Hakan Er, ‘2 saattir selektör yapıyoruz’ dedikten sonra küfretti. İlerdeki cebe yanaştığımda bana küfür edilen araçtan ‘İn lan aşağıya’ diye sesler duydum. Ben de inip diğer aracın sürücüsünün yanına gittim. Ben sürücüyle konuşurken diğeri arkadan burnuma doğru yumruk atmaya başladı. Diğeri de yumruklamaya başladı. Kız arkadaşım da korkup panikledi. Beni korumak istediği sırada ona da vurdular. Aracın sürücüsü olan sanık, sol koltuk altımdan iki kez bıçakladı” diye konuştu.

BASİT YARALAMA SUÇUNDAN CEZA
Duruşma sonunda mahkeme, sanıklardan Yavuz Berkan Çağan’ı kasten basit yaralama suçundan 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, verilen bu cezanın da ertelenmesine hükmetti. Ahmet Hakan Er’i ise Süleyman Emre Okutan’ı hayati tehlike meydana getirecek şekilde yaralamak suçundan 6 yıl hapis cezasına mahkum eden mahkeme, eylem haksız tahrik altında gerçekleştiği gerekçesiyle cezayı 4 yıl 6 aya düşürdü. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme, bu cezayı da 3 yıl 9 aya düşürüp tahliyesine karar verdi. (DHA)

3da279f28a4ab40b3ec654be0da883bb

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle