Hoşgeldiniz  

Numan Kurtulmuş ITB’de konuştu: Türkiye-Almanya ilişkileri düzeliyor

Semih Köken | 08 Mart 2018 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Numan Kurtulmuş ITB’de konuştu: Türkiye-Almanya ilişkileri düzeliyor

 

ITB Berlin Fuarında Türkiye standının açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başladığını açıkladı.

TurizmGüncel – Berlin

ITB Berlin’de Türkiye standı Bakan Kurtulmuş’un katılımıyla açıldı. Kurdele kesiminde, Meclis Turizm Komisyonunda üyesi bulunan partilerin temsilcileri de yer aldı.

Açılışta bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, turizm sektörünün tüm dünyada teknolojiyi en yakında takip eden stratejik bir sektör haline geldiğini söyledi.

”TÜRKİYE DOSTLARI TÜRKİYE’DEN VAZGEÇMEDİ”

2017 yılında Alman turistin yeniden Türkiye’ye döndüğünü belirten Numan Kurtulmuş, ”2017 yılında Türkiye 32 milyonun üzerinde misafir ağırlayarak 26 milyar dolar turizm geliri elde etti. Bu sonuç, Türkiye dotlarının Türkiye’den vazgeçmediğini göstermesi bakımından son derce önemli.” ifadelerini kullandı.

”BU YIL 5 MİLYON ALMAN MİSAFİR BEKLİYORUZ”

‘2017 yılında 3.5 milyon Alman dostumuzun Türkiye’yi ziyaret etmesi bizim için son derece önemli” diyen Kurtulmuş, 2018’de Türkiye’ye tatilen Alman vatandaşı sayısının 5 milyona yaklaşmasını hedeflediklerini kaydetti. Kurtulmuş, ”Erken rezervasyonlarından gelen sonuçlar, bu konuda ümit taşımaza vesile oluyor.” şeklinde konuştu.

”ALMANYA İLE İLİŞKİLER NORMALLEŞİYOR”

Bu yıl Türkiye’ye gelen turist sayısının 38 milyona ulaşmasını beklediklerini ifade eden Numan Kurtulmuş, ”Turizmin başka, siyasetin başka bir dili var. Turizm dilini kullanırsak, siyasetin dilinin yumuşamasına da vesile oluruz. Türk-Alman ilişkileri son birkaç yılda gerilimli bir süreç yaşadı. Alman turistler Türkiye’ye gelmeye devam ettikçe, iki ülke arasında olumlu yaklaşımlar sürdükçe siyasi ilişkilerin de yumuşadığını görüyoruz. Bugün itibariyle Almanya ile, bazı konularda farklılıklar olsa da, ilişkilerin süratle normalleştiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

”TURİZMİN GÜCÜNÜ KULLANACAĞIZ”

Kurtulmuş, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

”Önümüzeki dönemde, Almanya ile aramızdaki problemleri konuşarak çözme yoluna gideceğiz. Bu yönde adımlar atıyoruz. İlişkilerimizin daha da sıkı bir biçimde gelişmesi ortak hedeflere bilikte yürüme konusunda turizmin de gücünü kullanarak olumlu adımlar atacağımızı ümit ediyorum.

”TUR OPERATÖRLERİ İLE ORTAK ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Almanya’daki turizm profesyonelleri ile yakın temas içinde çalımaya devam edeceğiz. Ortak projeler, ortak tanıtımlar ve paketler yapmaya devam edeceğiz. Bugün de burada, Almanya’daki tur operatörleri ile bir araya gelerek önümüzdeki dönemde neler yapabileceğimizi konuşacağız.

Türkiye’nin turizm ürünü çeşidini arttıracağız. Türkiye, dünyanın en zengin coğrafyası. Türkiye 24 medeniyete beşiklik yapmış bir coğrafyadır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle