Hoşgeldiniz  

Noel Baba Meydanı yenileniyor

Semih Köken | 15 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Noel Baba Meydanı yenileniyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından Demre’de yürütülen Noel Baba Meydanı, Müze Caddesi, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesinde sona gelindi.

Noel Baba Kilisesi ile dünyanın en önemli turizm merkezlerinden Demre’ye modern bir meydan düzenlemesi kazandırmak üzere kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Demre Meydan Düzenlemesi Projesi’nde sona yaklaştı. Zemin kaplamalarının neredeyse tamamlandığı projede havuz imalatları ve peyzaj düzenlemeleri yapılıyor. Çalışmanın devam ettiği proje ile Noel Baba Meydanı, Müze Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı daha yeşil, daha modern ve daha bütüncül bir görünüme kavuşacak. Dünyaca ünlü Noel Baba Kilisesi’nin önünde, kilisenin ihtişamını daha da öne çıkaracak sade bir meydan düzenlemesi yapılıyor.

ENGELLİ VE ÇEVRE DOSTU

İlçe turizmine büyük katkı sağlayacak proje ile Demre’de kent mobilyaları, gölgelikli dinlenme alanları ve peyzajı ile engelli dostu bir kent meydanı planlandı. Aynı zamanda görsel kirlilik yaratan unsurlar ortadan kaldırılırken yeşil doku korunarak çevre dostu bir meydan hazırlandı. Noel Baba Meydanı, Müze Caddesi, Cumhuriyet Meydanı’nı kapsayan 14 bin metrekarelik meydan ve bağlantı yolları da proje kapsamında yenileniyor.

5 MİLYONA MAL OLACAK

Cumhuriyet Meydanı ve Belediye önü de proje kapsamında yeniden düzenlendi. Atatürk heykeli önündeki meydan genişletilerek daha büyük bir tören alanı oluşturuldu. Pergoleler ve kademeli ahşap tribünler konularak, vatandaşların meydanı kullanması sağlanacak. Belediye önündeki çay bahçesi korunurken, meydanda bir de havuz olacak. Yaklaşık 5 milyon TL harcanarak tamamlanan proje ile Demre, yeni görüntüsüyle bir cazibe merkezi haline gelecek.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle