Hoşgeldiniz  

‘NEYZEN’ PEK YAKINDA KEMER BELEDİYE KÜLTÜR SALONUNDA “NEYZEN”

Semih Köken | 05 Nisan 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

‘NEYZEN’ PEK YAKINDA KEMER BELEDİYE KÜLTÜR SALONUNDA “NEYZEN”

Deli mi,Veli mi
İki Perdelik – Tek Kişilik Oyun

Aktör /Şair Hüseyin POYRAZ tarafından uzun bir araştırma sonucu derlenip oyunlaştırılan “Neyzen” adlı otobiyografik eser çok yakında Kemer Belediyesi Kültür Salonu Sahnesinde sergilenecektir.
Oyun, Kemer Sanat Platformu’nun Nisan ayı etkinliği çerçevesinde düşünülüp,moderatör Hüseyin Poyraz’ın tiyatro geçmişi dolayısıyla başka bir boyut kazanmış olup sahneye taşınmıştır.
Oyunun hazırlık aşamasında aktör, Neyzen Tevfik’in geçmişine dair bir çok kaynaktan yararlanmıştır.Doğumundan ölümüne ( 1879-1953) dek hayatını,sanatını,Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan bağlılığını,benimsediği “hiç”lik felsefesini şiirleriye bütünleştirerek tiyatro eseri haline getirmiştir.
“ Neyzen “ adlı oyun iki perdelik olup, 110 dk.sürmektedir.Akıcı text ,güçlü efektlerle müthiş bir tempo kazanan tek kişilik oyun,müzik ve şiirlerle renklendirilmiştir.
Aylar öncesinden hazırlığına başlayan Hüseyin Poyraz, textin yazımını bitirdikten sonra provalarını Kuzdere Semtevi’nde yapmıştır.Dekorundan kostümüne kadar oyunun her aşamasıyla titizlikle ilgilenmiştir.Kemer’de ilk defa tiyatro seyircisinin karşısına çıkacağı günü büyük bir heyecanla beklemektedir.
Hüseyin Poyraz,tiyatro eğitimini ingiltere’de görüp ,yine bu ülkede Londra’nın kenar tiyatrolarında başlayan oyunculuk serüvenini İngiliz Kraliyet Tiyatrosu’na ( Royal National Theatre) kadar sürdürdü.Tiyatro oyunculuğunun yanısıra bazı televizyon ( BBC,ITV,CHANNEL 4) dizilerinde aldığı roller,radyo oyunları,seslendirmeler ve reklam filmlerinde de adından söz ettirdi.Yakın dönemde Türkiye’ye yerleşen sanatçı,burada da tiyatro ,televizyon dizileriyle,sinema filmlerinde de oynadı.Yazmış olduğu şiirlerden 30’a yakını bestelenmiş olup,Erol Parlak,Sabahat Akkiraz, Hayko Cepkin gibi birçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir.Halen Çamyuva’da ikamet eden Poyraz, Kemer Sanat Platformu’nun kurucularından olup ,Neyzen adlı oyunu sanatseverler için altı aylık zaman dilimde hazırlamıştır.
Hüseyin Poyraz, oyunun sahneye konmasında desteklerini esirmeyen Kemer Belediyesi’ne kendisini sanatseverlerle buluşturduğu için çok teşekkür eder,iyi seyirler diler.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle