Hoşgeldiniz  

NECATİ HOCA ESNAFA KARŞI ÇIKTI

SEMİH KÖKEN | 05 Aralık 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

NECATİ HOCA ESNAFA KARŞI ÇIKTI

ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Necati Topaloğlu  seçim öncesi Kemer Esnaflarına verdiği sözü unuttu ve pazarcıların istediğini uyguladı .Kemer esnafını yok sayması esnaflarca büyük tepki çekti

Kemer Belediyesi paylaştı: 3 Aralık 2019 Salı

Necati Topaloğlu  seçim öncesi Kemer Esnaflarına verdiği sözü unuttu ve pazarcıların istediğini uyguladı .Kemer esnafını yok sayması esnaflarca büyük tepki çekti

Necati Topaloğlu’nun başkanlığında, Belediyemiz Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen toplantıya, CHP grubu katılmadı.

Toplantı öncesi belediye borçları ve yapılan yatırımlarla ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yapan  Topaloğlu, “31 Mart’tan 2 Aralık’a kadar belediyemizin ödemiş olduğu borç 26 milyon 100 bin lira. Nakit yapılan yatırım 5 milyon 500 lira. Şu anda Kemer Belediyesi’nin bankada 20 milyon lira parası var. Bunun yanı sıra belediyenin şirketinin 9 milyon lira borcu yapılandırıldı. 500 bin lira önden verildi ve aylık 400 bin lira olarak ödemelerimizi yapıyoruz. Göynük Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nin devamı 470 metre kare sıcak asfaltla kaplandı. Aynı asfalt ekibi Ayışığı Koyu’na giden yola geçecek. Şu anda Ayışığı’nda arkadaşlar yağmur suyu drenaj hatları ve elektrik direklerinin değişimini yapıyor. Bordür çalışmaları devam ediyor. Atatürk Parkı ile ilgili de şu anda ihale hazırlıkları yapılıyor. Lise Caddesi’ndeki dükkanları giydirme çalışmaları da var.” diye konuştu.

Belediyede  geçici işçi statüsünde çalışan işçilere çalışma vizesi verilmesi konusunun görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Müdürlükler arası bütçe aktarması konusunun görüşülmesi ve Topaloğlu’nun bir silahlı yakın koruma ile korunması konusunun görüşülmesi konuları oy birliği kabul edildi.

Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği’nin (ANTAB) 27/11/2019 tarih ve 61 sayılı yazısının görüşülmesi konusu oy çokluğu ile kabul edilerek, belediye  ANTAB’a üye olması karara bağlandı.

Kamu Kurum ve kuruluşları, okullar, her türlü spor kulüpleri, dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları gibi yerlerden talep edilen il içi ve il dışına araç görevlendirilmesi konusunun 2020 yılı gelir tarifesinde belirlenen fiyatlar üzerinden görevlendirilip görevlendirilmeyeceği konusu görüşüldü. Görüşme sonrası, araç görevlendirilmesi oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

Kemer Göynük Mahallesi ile Çamyuva Mahallesi’nde kurulan semt pazarları için 2020 yılı gelir tarifesinde belirlenen fiyat üzerinden otobüs seferlerinin devam edip etmeyeceği konusu görüşüldü. Görüşme sonrası Pazar yerlerine otobüs seferlerinin devam etmesi oy birliği ile kabul edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan Kındılçeşme bölgesine ait imar planı değişikliğinin görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na sevk edildi.

KEMER’DE DENİZ GONDOLU YAPILMASI PLANLANIYOR

Archimar –Mimarlık Deniz Gondol Türkiye Genel Distribütörlüğünün, Kemer’de yapmak istediği Deniz Gondolu projesinin görüşülmesi oy birliği kabul edildi.
Yapılması planlanan deniz gondolu projesinin, Kemer’e ve turizme büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan topaloğlu, “Yapımcı firma bu projeyi bize getirdi. Arkadaşlar da izahlarını yaptılar. Hatta tekneyle denize açıldılar. Kendilerinin denizde yapmak istedikleri bir gondol var. Almanlar daha önce bu projeyi farklı yerlerde yapmışlar. Bu proje gerekli yazışmaların yapılmasından sonra gerçekleştiği zaman Kemer’e büyük bir katkı sağlayacak. Kemer’i ve turizmi en iyi yerlere getirmek için çalışmalarımız devam edecek. Bu proje Türkiye’de ve Kemer’de ilk olacak.” dedi.

Alman yapımcı firma daha sonra projeyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum yapan Alman yetkili, bugüne kadar Almanya’da 4 tane deniz gondolu yaptıklarını belirterek, Kemer’de gerçekleştirilecek olan projenin Türkiye’de ilk olacağını ve bugüne kadar yapılanların en büyüğü olacağını söyledi.

Gondolun aslında dalgıç sistemi olduğunu belirten Alman yetkili, “Bir oksijen tüpünün içerisinde bulunduğunuzu düşünün. Bu şişenin içinden direkt olarak dışarıyı izleyebilirsiniz. Kup kuru ayaklarla denizin altına ineceksiniz. Tüm güvenlik önlemleri alınmış olacak.” dedi.

Gündemin diğer bir maddesinde ise Ukrayna’nın Truskavets Belediyesi ile belediyemiz arasında kardeş kent protokolü imzalamak üzere Ukrayna’nın Truskavets şehrine gidilmesi ve yurt dışı izninin görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Milli Parklara ait Kındılçeşme çadırlı kamp alanının belediyeye tahsisi konulu önerge oy birliği ile kabul edildi.

Kındılçeşmenin çadırlı kamp alanı olarak Antalya’nın simgesi olduğunu hatırlatan Başkanımız Topaloğlu, “Kındılçeşme, Kemer’in kalbidir. Burayı Kemer’e kazandırırsak Kemer’de herkes bize dua eder. Turizm anlamında da ilçemize bir katkı sağlanır.” dedi.

Şili’de düzenlenen dünya karate şampiyonasında ümitler dünya şampiyonu olan Müşerref Özdemir’in antrenörü Emin Akar’a başarısından dolayı ödül verilmesi önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Öte yandan dünya karate şampiyon sporcu Müşerref Özdemir’e, Kasım meclisinde alınan kararla 50 tam altın ödülü verildi.

Kemer Nar İnşaat Eğitim Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı İlker Sürücü’nün şirketin tüm hisselerini bedelsiz olarak belediyemize hibe etmesi önergesi oy birliği ile kabul edildi.

Giyim pazarlarının kapatılmaması ve aynı yerinde devam etmesi konulu önerge ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Kemer’de ikamet eden dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve üniversite öğrencilerine tahsil yardımı yapılması konulu önerge de oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı, 7 Ocak Salı olarak belirlendi.

 

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, masa ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar ve iç mekan
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle