Hoşgeldiniz  

Mustafa Ertuğrul Saygıyla Anıldı

Semih Köken | 13 Aralık 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Mustafa Ertuğrul Saygıyla Anıldı

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Kocaburun’da Paris 2 uçak gemisini batırarak düşmanın Akdeniz’den kovulmasında önemli bir rol üstlenen Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, Kemer Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik ile anıldı. Düşman gemisinin batırılışının 100’üncü yılı nedeniyle düzenlenen törende Mustafa Ertuğrul ve askerlerinin kahramanlık hikâyesi anlatıldı.

13 Aralık 1917 tarihinde Kemer Kocaburun açıklarına demirleyen işgalci kuvvetlerin gemisi Paris 2’yi batırarak Akdeniz’in düşmandan temizlenmesinde önemli bir rol üstlenen Kıdemli Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları geminin batırılışının 100’üncü yıldönümünde saygıyla anıldı.

“KATILIM YÜKSEK OLDU”

Kemer Belediyesi tarafından Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen ‘Mustafa Ertuğrul Aker Akdeniz Zaferleri Ve Paris 2 Gemisinin Batırılışının Yüzüncü Yıldönümü’ temalı etkinliğe Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül adına Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Karaman, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Görkem Güncan, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Recep Yılmaz, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, Selçuk Üniversitesi Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz, Araştırmacı-Yazar Mustafa Aydemir, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve Kemerli vatandaşlar katıldı.

AKDENİZ’İN ÇANAKKALE’Sİ

Törende konuşan Araştırmacı-Yazar Ramazan Kar, “Mustafa Ertuğrul ve silah arkadaşlarının kahramanlıkları ‘Akdeniz’in Çanakkale Zaferi’dir. Bu kahramanlık destanının yazıldığı Kocaburun, bizim başvurumuzla sit alanı ilan edilmiştir. Burada gerekli düzenlemeler yapılarak ‘Akdeniz’in Çanakkalesi’nde Mustafa Ertuğrul ve silah arkadaşlarının anıları yaşatılmalıdır” dedi.

“DÜŞMANI EZE EZE YENDİK”

Aker’i ‘Batıktan çıkan kahraman’ olarak nitelendiren Araştırmacı-Yazar Mustafa Aydemir ise, “Paris 2’de 7 yıl boyunca yaptığımız araştırmalar sonucunda ipucunu yakaladık ve Mustafa Ertuğrul ismine ulaştık. 1917 yılında 23 yaşında bir üsteğmen olan Mustafa Ertuğrul, imkansızlıklar içinde bir destan yazmıştır. Kemer’de yaptığımız araştırmalarla Birinci Dünya Savaşı’nın 23’üncü cephesini açığa çıkardık. Bu cephede düşmanı eze eze yendiğimizi belgeledik” diye konuştu.

KEMER BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu da “Mustafa Ertuğrul Aker’i anmak için 12 yıl önce yola çıktık. Bu heyecanla her yıl anma etkinlikleri yapıyoruz. Aker’i anma etkinlikleri kapsamında batırılan Paris 2 savaş gemisine de dalış yapıyoruz. Tarihini bilmeyen ve kahramanlarına sahip çıkamayan geleceğini çizemez. Bu anma etkinliği bir vefa örneğidir. Desteklerinden dolayı Kemer Belediyesi’ne teşekkür ederim” şeklinde konuştu. .

“OKULLARDA ANLATMALIYIZ”

Kemer halkı adına düzenledikleri Mustafa Ertuğrul’u anma toplantısına katılan herkese teşekkür eden Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ise , “Kemer Belediye Başkanımız Mustafa Gül adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Dünya önemli bir dönüm noktası yaşıyor. Ülkemize yapılan saldırılar gün geçtikçe artıyor. Bu yüzden birlik ve beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyacımız var. Bu beraberliğin sağlanması noktasında ülkesi için canı pahasına savaşan Mustafa Ertuğrul gibi kahramanlarımızı her zaman hatırlamalıyız. Çocuklarımıza tarih bilinci kazandırmak amacıyla bu anma törenlerinin tüm okullarımızda da yapılması büyük önem taşımaktadır” diye konuştu. Tören sonunda konuşmacılara Kemer Belediyesi adına teşekkür plaketi verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle