Hoşgeldiniz  

Muskar’ın su sorunu çözülüyor‏

SEMİH KÖKEN | 26 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Muskar’ın su sorununun çözüleceğini açıkladı.

Başkan Türel, Muskar’a suyu getirecek projenin tamamlandığını belirterek, “35 kilometre uzaklıktan suyu buraya getirecek proje 20 gün sonra ihaleye çıkıyor. Maliyeti 7,5 milyon TL olacak. Bizim sadece buraya su getirmek için yaptığımız projenin maliyeti Antalya’da yapılan Mevlana Kavşağı’ndan daha fazladır. Biz söz verdiysek yaparız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 19’uncu Demre Muskar Şenliklerine katıldı. Vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Türel, tek tek vatandaşlarla tokalaştı. Türel, şenliklere katılan vatandaşlarla sohbet etti. Muskar’ın en önemli sorununu yakından takip ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Biz seçimlerden seçime sizi hatırlayanlardan olmadık. Geçen yıl seçimlerden 20 gün sonra sizin yanınıza geldim. Şimdi 19’uncu şenliğinizde yine yanınızdayım. Buraya geldiğimde size bir söz verdim. ‘Su sorunu var ise bunu çözmek benim işim’ dedim. Gerekirse dağlara deler Muskar’a su getiririz dedim. Şimdi 35 km uzaklıktan Muskar’a suyu getirecek çalışmanın projesini tamamladık. İhalesi 20 gün sonra yapılıyor. Bu proje Finike’den gelen bir su hattı ile yapılacak. 35 km uzaklıktan getireceğiz. Maliyeti 7,5 milyon TL’dir. Aynı zamanda Çağman da suya kavuşacak. Bu kavşağın maliyeti Antalya’da yapılan bir Mevlana Kavşağı’na harcanacak maliyetten daha fazladır” dedi.

ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Başkan Menderes Türel, Demre’nin yol sorununu çözmek için ekiplerin 1 Mayıs tarihi itibarı ile Demre’de asfalt çalışmalarına başlayacağını belirtti. Muskar’daki okulun tadilatını yapacaklarını söyleyen Türel, ihtiyaç olduğu halde okulun düğün salonu gibi kullanılabileceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, daha sonra Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ile birlikte şenliklerde vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

19. Muskar Şenlikleri’nde Türk Halk Müziği sanatçısı Tuğba Karakuş da bir konser verdi. Muskarlılar, Tuğba Karakuş’un şarkılarıyla unutulmaz bir şenlik yaşadı.Muskar senlikleri (3) Muskar senlikleri (4)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle