Hoşgeldiniz  

Muratpaşa’da park hareketi

Semih Köken | 06 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Muratpaşa’da park hareketi

MURATPAŞA Belediyesi, kentin ‘yeşil’ hafızasını canlı tutmak için ‘Parklarımızı Birlikte Yapıyoruz’ sloganıyla yapacağı çalışmaları mahalle sakinleriyle birlikte planlayarak hayata geçirecek.

 

Muratpaşa Belediyesi, kent ve toplum belleğinde yaşanılan yere ilişkin değerlerin korunması ve sahiplenilmesi, kentin ‘yeşil’ hafızasını canlı tutulması amacıyla Türkiye’de yerel yönetimler alanının en özgün çalışmalarından birini başlattı. ‘Parklarımızı birlikte yapıyoruz’ sloganıyla başlayan çalışmada Muratpaşa Belediyesi muhtardan mahalledeki imama, bakkaldan berber kadar tüm mahalle sakinlerini mahalledeki parkları birlikte yapmaya çağırıyor.

 

İlk toplantıları Konuksever ve Sinan mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmada; mahallerde inşa edilecek parkların projeleri ilerleyen günlerde yapılacak mahalle forumlarında belirlenecek. Parklara dikilecek ağacın türünden, parkta çocuklar için ne tip oyun gruplarının yer alacağına, yerleştirilecek bankların rengine, kullanılacak taşın cinsine kadar her şey bu forumlarda belirlenecek.

 

Forumlarda ortaya çıkan projeyle birlikte park çalışmaları mahallede herkesin katılımıyla yapılacak. Bir yanda Muratpaşa Belediyesi ekipleri bir yanda mahalle sakinleri birlikte fidanları dikecek, mevsimlik çiçekleri ekecek. Elinden gelenler bordür taşını döşeyecek, mahallenin teyzeleri basketbol potasına takılacak fileyi örecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle