Hoşgeldiniz  

Mühendis adayları ‘baret’ taktı

Semih Köken | 12 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Mühendis adayları ‘baret’ taktı

MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için ‘Mesleğe İlk Adım Kutlaması’ düzenledi.

Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen törene, MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve mezun öğrenciler katıldı. Törende öğrenciler üzerinde MMO Antalya Şubesi logosunun bulunduğu baretler taktı. Törende oda alışmaları hakkında bilgiler veren konuşan  MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, bölüm öğrencilerine yönelik yıl boyunca üniversite işbirliğiyle kongre, kurultay, çalıştay, teknik geziler, sosyal geziler, toplantılar, seminerler düzenlediklerini kaydetti.

Öğrenci üye komisyonundan gelen talepler doğrultusunda eğitimler planladıklarını anlatan Hamamcıoğlu, “Staj yerleri oluşturarak öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratik bilgilerle pekiştirmelerini sağladık. Öğrencilerimizin mesleğe hazırlanma süreçlerine katkı koymaya çalıştık. Sizlerin de mesleki hayatınız boyunca oda-üye birlikteliğine katkı koyacağınıza inanıyorum” dedi.

MEZUNİYET ORANI ARTTI

Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan öğrenci sayısında son yıllarda büyük artış yaşandığına dikkati çeken Başkan Hamamcıoğlu, mezun oranının yüzde 5-10’lardan yüzde 50’lere çıktığını, bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi. Genç mühendislerin okul hayatlarında mühendisliğin temellerini öğrendiğini belirten Başkan Ayşen Hamamcıoğlu, “Siz bu yola daha yeni başladınız ve yolun başındasınız. Ben inanıyorum ki hepiniz ülkemizin gururu olacaksınız. İşinizi yaparken eliniz, aklınız ve vicdanınız kalbinizin üstünde olsun” diye konuştu.

“BİLGİLERİNİZİ TAZE TUTUN”

İyi bir mühendis olarak yetişmeleri için öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ayşen Hamamcıoğlu, şunları söyledi:

“Karakterli, çalışkan, ülkesini seven insanlar olmanız en büyük temennimizdir. Artık gerçek hayata atılacaksınız. Size tavsiyem, hedeflerinizi doğru belirlemeniz ve hedefinize ulaşmak için sabırla çalışmanızdır. Teknolojinin sürekli geliştiği bu sektörde bilgilerinizi taze tutun. Teknoloji üreten ve geliştiren toplumlar güçlü toplumlardır. Teknoloji deyince ilk akla gelen mühendislerimizdir. Endüstri 4.0’ı yakalayabilen, daha zengin ve mutlu bir ülke olmamızın en önemli unsuru sizlersiniz. Bu yüzden ülkemizin sizden beklentisi çok fazla. İş hayatınızda çok önemli başarılara imza atacağınızdan hiç şüphem yok. Yolunuz açık, mezuniyetiniz hayırlı olsun.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle