Hoşgeldiniz  

Moskova Turizm Fuarı başlıyor

Semih Köken | 15 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Turizm A- A+

Moskova Turizm Fuarı başlıyor

 

2017 yılının turizmdeki kurtarıcı pazarı olarak görülen Rusya’dan ülkemize gelecek turist sayısında tahminler iyimser.

Moskova Turizm Fuarı başlıyor

Bu sene 24. kez kapılarını açan ve Rusya’nın turizm piyasasına yön veren en önemli fuarı olan MITT 2017 Turizm Fuarı başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 14-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda bin 254 metrekarelik bir alanda Türkiye’den gelen otel, seyahat acentesi, sektör meslek birlikleri ve dernekler ile çeşitli organizasyonlara tahsis ettiği standlar ile tanıtım yapacak. Rusya’dan ağırlıklı olarak Türkiye ile çalışan tur operatörlerinden Anex, Teztour, İntourist ve BiblioGlobus fuarın Rusya bölümü olan salonda stand açacaklar. Bu yıl Coral ve Pegas fuarda yok.

2017 yılının turizmdeki kurtarıcı pazarı olarak görülen Rusya’dan ülkemize gelecek turist sayısında tahminler iyimser. Uçak düşürme krizi nedeniyle geçen yıl bir süre Rusya operasyonlarına ara vermek zorunda kalan tur operatörleri çıtayı daha da yükselterek satış yapıyor. Rusya’da şu günlerde Türkiye’ye yönelik erken rezervasyon kampanyaları hızla sürerken gelen veriler Türkiye’nin önceki yıla göre yüzde 50 daha fazla talep aldığını gösteriyor.

Rusça konuşan ülkelerden bu yıl ülkemize gelecek turist sayısı tahminlerinde çıta 5 milyona kadar yükseliyor. Turizmcilerin geneli 3-3,5 milyon Rus turistin geleceğini söylerken, bazıları da ülkemizin fiyatlarının cazibesinin bu sayıyı yükselteceğini iddia ediyor. Ruslar’ın Türkiye’den sonra en çok tercih ettiği tatil destinasyonlarından biri olan Mısır’a uçuşların hala kapalı olmaması bu tahminleri güçlendiriyor

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle