Hoşgeldiniz  

MITT 2017 MOSCOVA TURİZM FUARININ 2 NCİ GÜNÜNDEN İZLENİMLE

Semih Köken | 16 Mart 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

MITT 2017 MOSCOVA TURİZM FUARININ 2 NCİ GÜNÜNDEN İZLENİMLE

SİMENA OTEL GENEL MÜDÜRÜ GÜNAYDIN ATAR MOSKOVA TURİZM FUARINI DEĞERLENDİRDİ.

2017 HEDEFİ 5 MİLYON TURİST…

1-) Bu sene Rusya’dan gelecek turist sayısını 2014’ün de üstüne çıkararak 5 milyon seviyesine ulaştırmak.

2-) 2017 yılı hem oteller hem de acenteler açısından kazan-kazan dönemi olmalı.

3-) Konaklama sektörü olarak Otelciler fiyat anlamında zaten sınırda. Şu anda fiyatlarda yapılabilecek her şey yapılmış durumda. Fiyatların artık bir dengeye oturması lazım. Bu durum Fiyat ve kalite dengesi açısından çok önemli.

4-) 5 milyon hedefine ulaşmak İçin bakanlık tarafından tanıtıma çok büyük önem verilmeli.

5-) Türkiye’ye daha evvel gelmiş olan Rus misafirlerin deneyimlerini, yaşanmış mutluluklarını Rusya pazarına yansıtmak gerekiyor. Yoksa sadece güzel resimlerle, bir hayali göstererek bu işin olamaya-cağı konularında görüş belirtilmekte. Özellikle Rusya’da yaşayan ve burada faaliyet gösteren tur operatörlerine buradaki toplumu daha iyi tanıyor ve buraya nasıl müdahale edilmesi gerektiğini daha iyi bildiklerinden onlara daha fazla görev ve sorumluluk düşüyor.

6-) Ruslar 2016 sezonunda gittikleri ülkelerde Türkiye’deki hizmeti bulamadılar. Aynı zamanda gelişen olaylar nedeniyle özellikle 2017 sezonunda Avrupalı turistlerin ağırlıklı olarak İspanya ve Yunanistan’ı daha fazla tercih etmeleri/ edecekleri bu ülkelerdeki 3 yıldızlı otellerin oda kahvaltı fiyatları ile Türkiye deki 5 yıldızlı otellerin herşey dahil fiyatlarının aynı seviyede olduğu gözönünde bulundurmalı.

7-) 5 milyon turist hedefinin tutturulabilmesi için GÜVENLİK konusu çok önem arz etmektedir. Aynı zamanda Devletimizin
otellere ve tur operatörlerine destek olması / devam etmesi çok önemli. (Şu anda oteller zararına satış yapıyor.)

😎 Tanıtım proğramı hangi ülkede olursa olsun 1 Ocak’ta başlamalı, strateji belirlenmeli, Tüm olanaklar ortaya konulmalı ve özellikle tanıtım ve reklamlar kurumsal bir yapıda ve bu işin profesyonelleri tarafından yapılmalı.

😎 Özellikle Rusya’daki tur operatörlerinin ağırlıklı olarak Türk olması ve bu Pazar’a hakim olmaları ülkemlz için büyük bir şans.(Bilindiği üzere Avrupa’da ipler Avrupalı Tour operatörlerinin elinde)

9-)Mevcut durumda, Rusya’da kamu çalışanlarına (asker, polis vs.) dönük seyahat yasağı devam ediyor. Bu yasağın kaldırılması sektör İçin çok önemli.

10-) Rusya’daki Acenta ve tour operatörleri için Türkiye ekonomik olarak çok önemli. Türkiye turizminden ciddi para kazanıyorlar.Rusya’da Türkiye’nin rakibi yok. Türkiye bu sene Rusya’da birinci destinasyon. Çok büyük potansiyel var.

11-) TL-Ruble değişimi insanların kaybının önlenmesi açısından çok önemli. Bununla ilgili 2 ülke arasında yasal düzenleme derhal yapılmalı.

12-) Rusya’da ekonomi daha stabilize bir hale gelmeye başladı ve bu yıl hafif bir büyüme bekleniyor. İnsanların ekonomik olarak refah seviyelerinin artması tatile çıkmaları İçin çok önemli.

13-) TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında yapılan görüşmelerinde belirli periyotlarda vizelerin kaldırılması konusu görüşülmüş olup sektör İçin çok önemli.(genel)

14-) Aynı oteli pazarlayan Acentaların çıkmış oldukları paket fiyatlarına dikkat etmeleri Otelciler açısından çok önemli.

15-) Türkiye için rakip görülebilecek MISIR ın iyi tahminlerle çok büyük bir değişkenlik olmaz ise 2017 yılının eylül veya ekim aylarında açılabileceği değerlendirilmektedir.

değerlendirilmektedir.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi
Otomatik alternatif metin yok.
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle