Hoşgeldiniz  

Minta’dan Gündem yaratan Açıklamalar

SEMİH KÖKEN | 09 Kasım 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Minta’dan Gündem yaratan Açıklamalar

Kemer  AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, düzenlediği basın toplantısında Kemer’de sınır güncelleme çalışmalarının başladığını belirterek, Tekirova İmar Plan çalışmalarını geçen hafta itibariyle onanarak Kemer Belediyesi’ne gönderildiğini söyledi.

Göynük imar planlarının da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderildiğini ifade eden Minta, “Beldibi Mahallemizin yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamayan imar sorunları var. Hatta mülkiyet sorunları var. Bu noktada 2B arazilerinin satışıyla alakalı epey bir mesafe alındı. Şimdi ormanla olan sınır uyuşmazlıklarıyla alakalı çalışmalarımızı başlattık. 2-3 ay gibi bir süreç içerisinde ve çok büyük aksilik olmazsa Beldibi’nin imar planı da bakanlığımız tarafından onanıp Kemer Belediyesi’ne gönderilecektir. En az iki tane çok şık Kemer’e yakışır bir günübirlik alan kazandırmak için çalışıyoruz. Buradan halkımıza müjdesini veriyorum. Uzun lafın kısası Kemer’in bütün sorunlarının takipçisiyiz. Daha yaşanılabilir halkımızın her aradığını bulduğu bir Kemer yaratmak için iktidarın bir temsilcileri olarak üzerimize ne düşüyorsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ismail Selami Minta paylaştı: 6 Kasım 2019 Çarşamba

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırımıyla sanayi sitesinin yapıldığını ve tekrar mevcut sanayi sitesine ek bir site daha yapıldığı bilgisini veren Minta, “Büyükşehir Yasası’ndan dolayı birleşmeden önce Tekirova’da 2004 yılında bir küçük sanayi alanı konulmuş. Biz bunun bütünlüğü bozacağını düşündüğümüz için o yönde de bir talep geldiği için gidip bakanlığımızla görüştük. Oradaki o çok bir işe de yaramayacak olan sanayi alanını yeşil alana çevirttirdik. Bu neden yaptık? Kemer’de sanayi anlamında bütünlüğün sağlanması açısından yaptık. Şimdi Tekirova Belediyesi bu 2012 yılındaki mahkemenin bozmuş olduğu karara istinaden bir de vatandaşlarımızın dediğim gibi itirazları değerlendirilerek çok şükür nihayete erdi. Yine aynı şekilde Göynük mahallemizde de 2005 yılında yapıp onaylanan imar planı mahkeme kararıyla iptal olmuştu. O da yine mahkemenin bozma kararına istinaden yeni imar planı yapılıp Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilmiştir. Bakanlığın yapmış olduğu çalışmadan sonra tekrar vatandaşlarımızın itirazlarını ele almak için plan bakanlığa gitti. Şu an bakanlığımız son çalışmalarını vatandaşlarımızın itirazlarını değerlendirme noktasında yapıyor. İnşallah bu da kısa bir süre içerisinde ivedilikle onanıp Kemer Belediyesi’ne gönderilecek” diye konuştu.

Beldibi Mahallesi’nin imar planlarıyla alakalı konuşan İsmail Selami Minta, ormanla olan sınır uyuşmazlıklarıyla alakalı çalışmaların başladığını bildirdi. Minta, “Beldibi Mahallemizin yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamayan imar sorunları var. Hatta mülkiyet sorunları var. Bu noktada 2B arazilerinin satışıyla alakalı epey bir mesafe alındı. Şimdi ormanla olan sınır uyuşmazlıklarıyla alakalı çalışmalarımızı başlattık. Şu an Beldibi’nin de en azından bir imarı olsun diye mücadele ediliyor. Tabi bu bugün başlamış bir süreç değil yıllardır süregelen bir süreç. Ama ilgili kurumlardan Kültür ve Turizm Bakanlığımız görüş istemiş, şuan görüş bekleniyor. Biz de siyasetten bu ilgili kurumlara istenen görüşleri birebir takip edeceğimizi söyledik ve edeceğizde. Zaten haftaya tekrar bu konuyla alakalı bir Ankara’ya gidip görüşmeler yapacağız. 2-3 ay gibi bir süreç içerisinde Allah kısmet ederse ve çok büyük aksilik olmazsa Beldibi’nin imar planı da bakanlığımız tarafından onanıp Kemer Belediyesi’ne gönderilecektir” dedi.

 

İmar çalışmalarının 2-3 aylık mesele değil yıllardır süregelen meseleler olduğuna değinen Minta, “Ben bu dönem içerisinde imarlarla alakalı en küçük çizik atmış insanlara dair belediye başkanı olur belediye çalışanı olur herkese şahsım, teşkilatım ve Kemerli hemşehirlerim adına çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz yapılan hizmete teşekkür etmesini de biliriz. Ama yanlışın karşısında da dimdik durmasını da biliriz. Bizim siyaset anlayışımız siyaset etme anlayışımız budur. Bundan sonra da aynı bu şekilde devam edeceğiz.”

Kemer’de sınır güncelleme çalışmalarının da başladığını aktaran Minta, “Kemer’de yıllardır sıkıntı yaşanan vatandaşlarımızın yerleri ile alakalı pafta üzerinde sınır kayıplığı bir sürü sıkıntılar vardı. Vatandaşımız evini yapmış oturuyor ama paftada arazisi 20-30 metre başka bir yerde gözüküyor, bu da işte elektrik su aboneliği gibi tapuda işlem yapma noktasında birçok sıkıntıları beraberinde getiriyordu. Biz yaklaşık bir yıldır bu konuyla ilgili görüşmelerimizi sürdürüyorduk, şu an sınır güncelleme çalışmaları Kemer’de başladı. İnşallah önümüzdeki yıl içinde bu da nihayet erişecek. Kemerli hem şehirlerimiz de bu tür sıkıntıları olanlar bu dertten kurtulmuş olacak. Yani hep söylüyoruz Kemer’in temel sorunları var diye. Bu temel sorunlarla alakalı iki yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Zaten bir çoğunu da nihayete ulaştırdık. Birçoğu da şu an programa alındı ya da çalışması başladı. İnşallah önümüzdeki yıl ki dönemde her yönüyle sorunlarından arınmış sorunları çözülmüş daha iyi yaşanılabilir bir Kemer’i yaratmak için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kemer’e yakışan bir günübirlik alan için çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde incelemelerde bulunulacağını söyleyen İsmail Selami Minta, “İlçemize gelen yerli yabancı turistlerden olsun ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızdan olsun günübirlik alanlarda hem piknik yapmak hem de denize girme noktasında şikayetler alıyoruz. Biz bununla ilgili de yaklaşık 1 yıl önce turizm bakanımızla bir görüşme yapmıştık. Geçen hafta yine Ankara’daydım. Birkaç yer üzerinde görüşülüyor. Zaten şu an örneği de Bodrum ve Çeşme’de bakanlığımız tarafından yapılan günübirlik alanlar var. Yine yatırımlar genel müdürümüz ile görüştüm, kısa bir zaman içerisinde gelip Kemer’de bir inceleme yapacaklar. Kemer halkımızın ve gelen yerli yabancı turistlerimizin hem piknik yapması için hem de denizden daha fazla faydalanabilmeleri için en az iki tane çok şık ve güzel Kemer’e yakışır bir günübirlik alan kazandırmak için çalışıyoruz. Bunun da buradan halkımıza müjdesini veriyorum. Uzun lafın kısası Kemer’in bütün sorunlarının takipçisiyiz. Daha yaşanılabilir halkımızın her aradığını bulduğu bir Kemer yaratmak için iktidarın bir temsilcileri olarak Kemer İlçe Teşkilatı olarak üzerimize ne düşüyorsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

FETÖ operasyonu kapsamında el konulan eski Güven Koleji binasının da ara dönemde ortaokul olarak eğitime başlayacağını belirten Minta, “Aslanbucak Mahallemizde ciddi bir okul sıkıntısı vardı. Biz hemen girişimde bulunup burayı Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisini yaptırmıştık. Çeşitli sebeplerden dolayı geçen yıl bu okulu öğretime açamamıştık. Ama bu yıl işi biraz daha sıkı takip ettik. Sayın valimiz okulun tamiratı noktasında Kemer Belediyesi’ne bir talimatla bu işi üstlenmesini söylemiş. Bizi de aradılar biz de hay hay dedik. İlçemize yapılacak her hizmetin yanındayız. İçindeki sınıfların işte boya badana lavabo değişimi elektrik akımı gibi işlerini Kemer Belediyesi üstlendi ve yaptı. Kendilerine buradan şahsım adına teşkilatım ve Kemer halkı adına teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki ayın 15’inde galiba okulların ara döneminde Mustafa Rüştü Tuncer’de okuyan ortaokul öğrencileri buraya taşınacak ve hem o okulu rahatlatmış olacağız hem de öğrencilerimiz daha iyi ortamda eğitimini almış olacak” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle