Hoşgeldiniz  

Minta, Kemer’deki çalışmaları anlattı

Semih Köken | 15 Şubat 2018 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Minta, Kemer’deki çalışmaları anlattı

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta düzenlediği basın toplantısında ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, gazetecilerle bir araya geldi. Bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Minta, geçen yıl ağustos ayında atanmasından sonra hizmet için çalışmaya başladıklarını söyledi. Hizmet beklentisi yüksek olan halka daha yakın olmak için, beklentilerine daha hızlı cevap vermek için ilçe başkanlığı mahalle irtibat ofislerini açmaya başladıklarını aktaran Minta, Kemer’de birçok işin başlamasını sağladıklarını anlattı.

 

İsmail Selami Minta, “Beycik ve Üçoluk yayla yollarını ve su sıkıntılarını çözdük. Çıralı, hepinizin bildiği gibi Antalya değil, Türkiye’nin gözbebeğidir. Elektrik ve internet sorunu vardı, çözüldü. Yoluna Büyükşehir Belediyemiz tarafından asfalt döküldü. Yıllardır bekleyen imar sorunu çözüldü. Ahşap, taş gibi doğal malzeme zorunluluğu içeren betonlaşmayı ve kütle binaları yasaklayan bir plan ortaya konuldu. Merkezde bulunan lojmanların yıkılmasından sonra vatandaşın da isteği doğrultusunda yerine hükümet konağı olması talebimiz olumlu sonuçlandı. Resmi kararı bekliyoruz” dedi.

 

Merkezde daha önce TUREM tarafından kullanılan binanın tadilatının yapıldığını ve Denizcilik Fakültesi için yaptıkları başvurunun onaylandığına değinen Minta, 2018- 2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlanacağını kaydetti. Kemer Küçük Sanayi Sitesi’nin yatırım programına alındığına vurgu yapan Minta, Kemer’in ticaretine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

 

İlçede yapılan ve yapılmakta olan projeler hakkında da bilgi veren Minta, şöyle devam etti:

 

“Keçili Barajı, ASAT ve DSİ arasında protokol imzalanma aşamasında. Protokol tamamlandıktan sonra yatırım programına alınacak. Çamyuva’daki Ağva Deresi DSİ Bölge Müdürlüğümüzce temizlik çalışması başladı, devam ediyor. Liman Caddesi’nde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yenileme çalışması başladı. Sezon öncesine yetişmesi için tüm yetkililer tam zamanlı çalışıyor, inşallah Kemer’imize yakışır bir cadde olacak. Kemer-1 girişi, Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt çalışması başladı. Beldibi sahil yolunun asfalt dökülebilmesi için Büyükşehir Belediyemizle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ödenek çıkarabilmek için görüşmelere başladık. Cevap bekliyoruz. Kemer’e doğalgaz gelmesi için Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştük. Bakanlıklar arası görüşmeler sürüyor. İnşallah en kısa zamanda bu müjdeli haberi de vereceğiz. Bununla birlikte ASMEK de Kemerlilere hizmet anlamında çok değer katıyor. Sadece bu yıl 1070 kursiyer çeşitli dallarda eğitim alıyor. Geçen yılla birlikte bu sayı 1450’yi bulmuş. ASFİM spor merkezinde 1400 kayıtlı vatandaşımız spor yapıyor.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle