Hoşgeldiniz  

MHP’DEN MÜZİKSİZ SEÇİM KAMPANYASI

Semih Köken | 21 Eylül 2015 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, şehitlerin anısına 1 Kasım milletvekili seçim çalışmalarında müzik sistemli, gürültülü seçim kampanyası yürütmeyeceklerini açıkladı.

MHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan il Başkanı Adnan Kaya, Türkiye’nin yeni bir seçim sürecine girdiğini söyledi. Koalisyon çalışmaları sürecinde MHP’nin 4 ilkesinin kabul edilmemesi nedeniyle ülkenin hükümetsiz kaldığını ileri süren Kaya, “Milletimiz 1 Kasım seçimlerinde bunun hesabını soracak ve gerekli dersi verecektir. 7 Haziran sonrası terör hortlamış, eli kolu bağlı olan güvenlik güçlerimiz, Bülent Arınç’ın da tabiri ile, karakolların önünden geçen vatan hainlerine müdahale etmek yerine, sadece bay bay yapılabilmiştir” diye konuştu.

MÜZİKSİZ KAMPANYA

7 Haziran’dan bu yana 5’i Antalya’dan olmak üzere 133 şehit verildiğini hatırlatan Kaya, “Analar ağlamasın diyenler Anadolu’nun her bir yanını ağlayan analarla doldurmuşlardır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk milletine sabırlar diliyorum. Genel başkanımızın böyle bir ortamda seçime girmenin ülke açısından büyük risk taşıdığını ifade etmesine rağmen, 1 Kasım tarihinde seçim kararı almıştır. Böylesi bir ortamda, analar ağlarken, vatanın her bir köşesi şehit kanı ve anaların gözyaşı ile sulanırken, şehitlerimizin ruhunu incitmemek, gözyaşı döken şehit yakınlarımızın acılarına ortak olmak ve yeni eğitim ve öğretim yılına başlayacak evlatlarımızı derslerinde rahatsız etmemek adına biz, MHP Antalya teşkilatları olarak, müzik sistemli, gürültülü seçim kampanyası yapmama kararı aldık. Buradan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Bu şehitler hepimizin şehitleri, emanetleri hepimizin emaneti. Evlatlar hepimizin evladı. Gelin hep birlikte bu sürecin maneviyatına uygun bir seçim süreci geçirelim.İnşallah bizim gösterdiğimiz hassasiyeti diğer siyasi partilerde gösterir diye düşünüyoruz” dedi.

Miting programının genel merkez tarafından belirleneceğini kaydeden Kaya, 8 ile 10 bölge arasında miting yapılacağını, bunlardan birinin Antalya’da olacağını belirtti.

MHP’de Antalya’dan bazı milletvekili adaylarının değişmesi ile ilgili de konuşan Kaya, “MHP merkez adayı olmaması noktasında eleştiriler vardı. Onu sağlayabilme adına bazı değişiklikler yaptık. İyi olacağı kanaatindeyiz. İnşallah hayırlı olur. Dengeleri sağlamak adına bazı isimlerin sıralaması değişti.

KONTENJAN ADAYLARI

AK Parti’nin milletvekili sıralamasında değişiklik oldu bu MHP’yi nasıl etkiler” sorusuna Kaya, “Bizi geçen dönem eleştirmişlerdi. Şimdi de Antalya’da Alanya Kalkınma Partisi’ni oluşturuyorlar her halde. Seçilebilir noktada Alanya’dan iki adayları var. Çok bir şey değişeceğini sanmıyorum. Hatta MHP’ye katkısı olacaktır. AK Parti’nin listesi tamamen kontenjandır” diye cevap verdi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle