Hoşgeldiniz  

MEYDANDA İZİNSİZ FESTİVAL

SEMİH KÖKEN | 11 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Kentin merkezinde bulunan, gün içinde binlerce turistin geçiş noktası konumundaki Cumhuriyet Meydanı’nın düzenden uzak, derme çatma stantlarla kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirten çevre esnafı ve Antalyalılar, “Buraya gelen turist Cumhuriyet Meydanı’nı görmek istiyor. Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çekmek, Kaleiçi’nin kuşbakışı manzarasını izlemek istiyor. Meydanın ortasına kurulan festival, görsel açıdan kirlilik oluşturuyor” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Festivalin organizasyonunu yapan Muratpaşa Trabzonlular Derneği Başkanı Atila Pınar, vatandaşın tepkisine hak verdiğini, gelecek yıllarda yapılacak festivallerde hataları düzelterek, görünüme ve konuma önem vereceklerini söyledi. Festivalin 14 Haziran Pazar günü son bulacağını sözlerine ekleyen Pınar, “Festivalimizin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. İlki geçen yıl Cam Piramit’te yapıldı. O bölgede ziyaretçiye ulaşmamız zor oldu. Bu nedenle Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek, festivalin kurulma noktası konusunda yardım istedik” dedi.

Festivalde 7 bölgenin el sanatları, damak tatları, tekstil ürünlerinin sergilendiğini sözlerine ekleyen Pınar, “Bu yıl 7 bölgeden katılımcı bulamadık. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nden katılımcılar oldu. Trabzon yöresine özel hasır bilezik yapımı, taş ve ahşap işçiliği gibi stantlar yer alıyor. Festivalin Cumhuriyet Meydanı’nda olması, ziyaretçi yönünden zengin bir festival geçirmemizi sağladı” diye konuştu.

Festivalin görsel kirlilik oluşturduğu konusunda da gelecek yıllarda daha dikkatli olunacağını, kendilerine de bu konuda şikayetler ulaştığını vurgulayan Pınar, “Organizasyonumuz çok yeni. Birtakım eksikliklerimiz olacaktır. Görsel görünüm de en önemli ayrıntılardan birisi. Daha dikkatli olacağız. Antalya’da bu tür etkinlikler için ayrılmış bir bölge olmalı. Festivallere katılan katılımcılarla, ziyaretçileri buluşturabileceğimiz bir konum üzerinde durulmalı. Festival yönetimi olarak hatalarımızdan ders alıp gelecek yıllarda düzelteceğiz” dedi.

‘FESTİVALLE BAĞIMIZ YOK’

Antalya Trabzon Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Müslim Kahveci ise festival ile alakaları olmadığını belirtti. Kahveci, “Festival öncesi bizzat beni arayarak Trabzonlularla ilgili bir etkinlik yapılacağını söylediler. Dernek adına üyelerimize SMS atmamızı ve festivalden bilgilendirmemizi rica ettiler. Ben de araştırdım, gerekli izinleri aldıklarını öğrendim ve arkadaşlarıma üyelerimize SMS atılması konusunda istekte bulundum. Antalya Trabzon Kültürünü Yaşatma Derneği olarak festivalle tek bağımız budur” dedi.

CUMHURİYET MEYDANI’NA İZNİ VALİLİK VERİR

Festivalin Cumhuriyet Meydanı’nda kurulması konusunda gerekli izinlerin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmediğini belirten bir belediye yetkilisi, “Cumhuriyet Meydanı üçüncü derecede SİT alanı olarak görülüyor. Oradaki etkinlik izinleri ise Antalya Valiliği tarafından verilir” dedi.

VALİLİK OLARAK VERİLMİŞ İZİN YOK

Valilik kaynakları ise Cumhuriyet Meydanı SİT alanı olduğu için yapılacak etkinliklere Antalya Valiliği’nin izin verdiğini kaydetti. SİT alanı olduğu için yapılacak etkinliklerin izni için Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden de onay istendiğini aktaran valilik kaynakları, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak etkinliklerle ilgili kurumların bize yaptıkları istekleri değerlendiririz. Kişisel ve tüzel talepler değerlendirilmeye alınmaz. Cumhuriyet Meydanı’ndaki festival ile ilgili bize başvuruyu yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi. Belediye bize yazıyla başvurmuş. Biz de SİT alanı olduğu için bu tür benzeri etkinliklerdeki gibi aynı yolu izlemişiz ve belediyeyi Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne yönlendiren bir yazı yazmışız. Fakat valilik olarak bize bir dönüş olmamış. Burada bir durma meydana gelmiş. Valilik olarak etkinliğe verilmiş bir iznimiz yok. Burada sorumluluk Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle