Hoşgeldiniz  

Meydan-Aksu- EXPO raylı sistem projesi tamamlandı

SEMİH KÖKEN | 23 Aralık 2014 | Antalya Haber, Gündem A- A+

17.8 kilometrelik hatta 15 durak olacak

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte hayata geçireceği Meydan-Havaalanı-Aksu-EXPO 2016 Hafif Raylı Sistem Hattı’nın proje çalışmaları tamamlanarak Bakanlar Kurulu’na sevk edildi. 200 milyon liralık dev proje, 17.8 kilometre olacak.

Güzergahta havalimanı iç ve dış hatları da dahil toplam 15 adet istasyon yer alıyor.

 

Yeni raylı sistem projesi, Meydan’dan başlıyor ve Aspendos Bulvarı boyunca yaklaşık 15.4 kilometre devam ederek, EXPO 2016 Antalya durağında son buluyor. Ayrıca güzergah 2.4 kilometre uzunluğundaki bir kol ile havalimanına da bağlanıyor. Sistemde her biri 75 metre uzunluğunda, hemzemin tipte toplam 15 istasyon yer alıyor.

İŞTE DURAKLAR

Raylı sistem hattı üzerinde bulunan istasyonlar şöyle; Perge Durağı, Kışla Durağı, Topçular Durağı, Demokrasi Durağı, Cırnık Durağı, Altınova Durağı, Yenigöl Durağı, Sinan Durağı, Havalimanı Kavşağı Durağı, Havalimanı Dış Hatlar Durağı, Havalimanı İç Hatlar Durağı, ANFAŞ Durağı, Kurşunlu Durağı, Aksu Durağı, EXPO Durağı.

5 KÖPRÜ 2 YER ALTI GEÇİSİ YAPILACAK

Yol güzergahı üzerinde servis, hidrolik, alt geçit ve köprü amaçlı olmak üzere toplam 7 adet sanat yapısı bulunuyor. Raylı sistemin geçebilmesi için güzergahta Acısu deresi üzerine bir adet, Soğucaksu deresi üzerine 1 adet, Cırnık deresi üzerine 3 adet olmak üzere toplam 5 adet köprü yapılacak. Raylı sistem araçları, Demokrasi Kavşağı’nı yeraltından, diğer kavşakları ise hemzeminle geçecek. Meydan’dan Aksu’ya kadar bulvarların orta refüjünde seyreden raylı sistem araçları, Aksu’ya vardığında yer altı geçişiyle sol yan yola geçecek ve EXPO’ya kadar bu şekilde seyredecek.

200 MİLYONLUK YATIRIM

EXPO Meydan Raylı Sistem hattı hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Türel hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve ilgili bakanların katkıları ile Antalya’ya kazandırdıklarını anlattı. Türel “ Bizim ilk yaptığımız raylı sistem hattı 11.1 kilometreydi. Şimdi 16 kilometre ekliyoruz. 200 milyon TL’lik bir yatırım. Vatandaşlarımız Aksu’dan binince dünyanın en çağdaş toplu ulaşım araçları ile havaalanı, kent merkezine, Otogar’a kadar ulaşabilecek. Ulaştırma Bakanlığına raylı sistem projesi ve fizibilite çalışmalarını teslim ettik. Artık güzergah belli, proje belli, nerede duraklar olacak belli” diye konuştu.

PROJE BAKANLAR KURULU’NDA

Raylı sistem projesinin halka sorulduğunda yüzde 98’lik bir kabul oyunun ortaya çıktığını hatırlatan Türel, “Biz büyük projeleri halka soracağız dedik.  Büyük bir heyecanla fizibiliteyi tamamladık ve teslim ettik. Bu projeler kolay olmuyor. Gayret, takip gerektiriyor. Adım adım takip ediyoruz. Ulaştırma Bakanımız ile proje hakkında konuştuk. Bakanlığa projeleri teslim ettik. Bakanlar Kurulu onayı gerekiyor. Sayın Bakanımız hemen talimat vererek Aksu Raylı Sistem projesinin Bakanlar Kurulu’na sevk edilmesi yönünde talimatlarını verdi” dedi.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle