Hoşgeldiniz  

Meteoroloji’den Aşırı Yağış Uyarısı!

Semih Köken | 07 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Meteoroloji’den Aşırı Yağış Uyarısı!

Metoroloji, Muğla’da aşırı, İzmir, Aydın ve Antalya’da çok kuvvetli ve şiddetli yağış tahmin edildiğini duyurdu.

Meteoroloji'den Aşırı Yağış Uyarısı!, System.String[]

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Muğla‘da aşırı;  Aydın,  İzmir ve  Antalya‘nın batı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, aşırı yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren etkisini arttıracak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Çarşamba ve Perşembe günleri  Muğla‘da şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) ,  İzmir,  Aydın ve  Antalya illerimizin batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor. Şiddetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

İSTANBUL’A ÖĞLEDEN SONRA YAĞIŞ GELİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Manisa, Uşak ve Denizli çevreleri ile  Antalya‘nın batı kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle