Hoşgeldiniz  

Mersinliler gecesinde müzik şöleni yaşandı

Semih Köken | 09 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Mersinliler gecesinde müzik şöleni yaşandı

Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Ramazan etkinlikleri Mersinliler gecesi ile devam etti. Mersin yöresine ait türkülerin söylendiği gecede halk oyunları gösterisi de sahnelendi. Özellikle kaşıkla oynanan Silifke yöresine ait halk oyunları büyük alkış aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinlikleri kapsamında Karaalioğlu Parkı içerisinde düzenlenen farklı etkinlikler her akşam vatandaşları buluşturmaya devam ediyor. Aileleriyle birlikte iftar sonrası etkinlik alanına gelen vatandaşlar keyifli Ramazan akşamları yaşıyor. Yöresel gecelerde farklı kültürler tanıtılıyor.
SİLİFKE KAŞIK OYUNU ALKIŞ ALDI
Antalya’da Ramazan’ın kalbinin attığı yer olan Karaalioğlu Parkı’ndaki yöresel gecelerde bu kez Mersinliler ağırlandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Mersinliler gecesinde yöresel türküler söylendi ve halk oyunu gösterileri sahnelendi. Sanatçı Ümran Gülcan’ın sahne aldığı konserde Silifke’nin Yoğurdu, Anamur Yolları, Keklik gibi sevilen türküler seslendirildi. Yöresel kıyafetleri ile sahne alan halk oyunları ekibinin kaşıkla oynadıkları Silifke yöresi oyunları büyük alkış aldı.
RAMAZAN BEREKETİ SOFRALARDA
Büyükşehir Belediyesi mahallelerde verdiği iftar yemekleri ile Ramazan’ın bereketini paylaşıyor. Ramazanı dolu dolu karşılayan Büyükşehir Belediyesi her gün ayrı bir mahallede kurulan iftar sofraları ile vatandaşları aynı sofrada buluşturuyor. Son olarak Kepez İlçesi Dokuma Yeşiltepe Mahallesi’nde iftar sofrası kuruldu. İftar sofrasına mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. Dakikalar öncesinden kuyruğa giren 7’den 70’e vatandaş, hep birlikte ezanın okunmasını bekledi. Okunan duaların ardından vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açarken, aynı sofrayı paylaşmanın huzurunu yaşadı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle