Hoşgeldiniz  

Menderes Türel görevi devraldı

SEMİH KÖKEN | 06 Nisan 2014 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

ANTALYA’da mazbatasını alarak Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ak Parti adayı Menderes Türel, CHP’li eski başkan Mustafa Akaydın’a seslenirken, “Amerika’ya da kaçsanız, hangi deliğe girerseniz girin, bu milletin kör kuruşunun hesabını size ben soracağım. Sizi kaçsanız da ininizde bulacağız, hesap soracağız” dedi.

Menderes Türel, 30 Mart seçimlerinin üzerinden geçen bir haftanın ardından mazbatasını alarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Türel, mazbatasını almak için Antalya Adliyesi’ne eşi Ebru Türel ve oğulları Akant ve Akın ile birlikte geldi. Ailesinin yanı sıra, AK Parti Antalya milletvekilleri eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, Sadık Badak İl Başkanı Mustafa Köse, Belediye Başkanı Türel’in yanında yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, mazbatasını İl Seçim Kurulu Bakanı Faris Özsoy’dan aldı. Çerçevelenmiş mazbatayı teslim eden Özsoy, kurul olarak görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini düşündüğünü belirterek, “Antalya ve Türkiye’ye güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum” diyerek mazbatayı teslim etti.

Mazbatasını alan Menderes Türel, seçimlerin demokrasi bayramı olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Mazbatalar da demokrasi bayramının en güzel meyvesidir. Seçimlerde Antalya halkımız bize bunun layık gördü. Böyle bir sorumluğu tevdi ettiği Antalya halkına teşekkür ediyorum.”

Antalya’da yeni bir dönem başladığını belirten Türel, “Bundan sonra Antalya’da bir hizmet dönemi olması hepimizin arzusudur” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, seçimleri 23 bin 431 oy farkıyla önde tamamladığını kaydetti.

Başkan Türel, daha sonra 5 yıl önce CHP’li Mustafa Akaydın’a bıraktığı koltuğa yeniden geçmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Türel’den önce bir dönem Antalya milletvekilliği de yapan TBMM eski Başkanı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, belediyeye geldi. Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da Ak Parti’nin diğer Antalya milletvekilleri gibi devir teslim törenine katılan isimler arasındaydı. Eski futbolcu Tanju Çolak da törende yer aldı.

BELEDİYEYİ CHP TESLİM ETMEDİ

Eşi Ebru Türel ile birlikte Büyükşehir’e büyük coşku ve sevgi gösterileri içinde gelen Türel, başkanlık görevini Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen’den devraldı. Törene CHP’den başta eski belediye başkanı Mustafa Akaydın olmak üzere hiçbir isim katılmadı. Devir teslim töreninin ardından Ak Parti’nin Antalya’da seçim kazanan 10 ilçe belediye başkanı tek tek balkona çağrıldı, ardından Ak Partili diğer yetkililer geldi.

5 YIL ÖNCE KARAR VERMİŞTİM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, görevi devralması ardından yaptığı balkon konuşmasında, 5 yıl önce görevi devrederken, devralanların elinden zor kurtulduğunu söyleri. 5 yıl önce ‘Yuh yuh’ şarkısıyla görevi devralırken, Büyükşehir Belediyesi’ndeki Türk bayrağını indirip yerine CHP bayrağı çekildiğini kaydeden Türel, “O gün karar vermiştim. ‘Bana bu hakaretleri reva görenleri bir gün gelecek bu kapıdan karanfillerle uğurlayacağım’ demiştim. Allah’a şükrediyorum bunu yaşamak yüce rabbim ve sizlerin sayesinde nasip oldu. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Antalya’nın 5 yıl boyunca kendisine atılan iftiraları unutmadığını belirten Türel, şöyle konuştu:

“Onlar ‘Yuh Yuh’ şarkısıyla bizi uğurladılar biz ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısıyla onları uğurluyoruz. Onlar küfürlerle bizi uğurladı, biz karanfillerle onları uğurluyoruz. İşte aramızdaki fark bu. Bu millet bize yapılanları, atılan iftiraları 5 yıl unutmadı. Bugünü paylaşmak için sabırla bekledi. Biz ‘Men sabere zafere’ diyen bir inancın temsilcileriyiz. Zafer inananlarındır, hepinizindir, kutlu olsun, mutlu olsun.”

‘ÖZDE ATATÜRKÇÜLER KAZANDI’

Artık Antalya’da yeni bir dönemin başladığını, yalancılar ve iftiracılar giderken doğrudan şaşmayan adaletli ve dürüst bir yönetim geldiğini belirten Türel, “Kavgacılar, mazeret üretenler gidiyor. Antalya’ya çözüm üreten bir anlayışla hizmet yağmuru geliyor. Antalya’ya huzur, barış geliyor” dedi.

Antalya’da 30 Mart’la birlikte demokrasi ve cumhuriyetin kazandığını, çeteler ve takiyecilerin kaybettiğini savunan Menderes Türel, “Sözde Atatürkçüler, sözde cumhuriyetçiler kaybetti. Özde Atatürkçüler, özde cumhuriyetçiler kazandı. Cumhuriyeti Pensilvanya’da peşkeş çekenler gitti, Cumhuriyeti cumhurla, milletle, demokrasiyle kuranlar geldi. Darbeciler, montajla demokrasiyi tezgahlamaya çalışanlar gitti, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diyenler geldi” diye konuştu.

SEVSİNLER ÖNEMSİZ EVRAKINIZI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, 5 yıl önce görevi devrederken, “Gelin; kursağından haram geçen kim varsa hesabını birlikte soralım” çağrısı yaptığını, geçen süre içerisinde CHP’lilerin attıkları iftiraların altında ezildiğini söyledi. CHP’nin uydurma olduğunu iddia ettiği 1-2 dosya ile yargıya gittiğini belirten Türel, şunları söyledi:

“Yüce yargının ağır tokatını yediler. Biz evrak yakmadık. Biz evrak çalmadık. Çünkü korkumuz yoktu. Ama onlar giderayak evrak yakarken suçüstü yakalandı. Utanmadan, sıkılmadan bir de yakılan evrakı ‘Önemsiz’ deyip kendilerini kurtarmaya çalıştılar. Başbakanımız ne güzel söylüyor; ‘Sevsinler sizin önemsiz evrakınızı.’ Madem önemsizdi seçimi kaybettikten sonra mı evrak yakmak aklınıza geldi. Ne zamandan beri iç denetci raporları, Mustafa Akaydın ıslak imzalı evrak önemsiz oluyor. Evrakı ‘önemli önemsiz’ diye ayırt etmek Mustafa Akaydın’a düşmez. Resmi kurumlardaki her evrak önemli önemsiz, 5 sene saklanmak zorundadır. Saklamazsan, yakarsan suçtur.”

YALANLA GELDİLER YALANLA GİTTİLER

CHP’nin Antalya’da yalanlara iş başına geldiğini, yalanlarla yönetmeye çalıştığını ve giderken de yalanlarla halkı kandırmaya devam ettiğini iddia eden Türel, “Bu millet 30 Mart’ta gösterdi ki, artık sizin yalanlarınıza karnı tok” dedi. 30 Mart’ta sandıkların kendilerine ‘Kursağından haram geçenleri, yetim hakkı yiyenleri, kaçtıkları yere kadar kovalayın’ dediğini kaydeden Türel, “Amerika’ya da kaçsanız, hangi deliğe girerseniz girin bu milletin kör kuruşunun hesabını size ben soracağım. Buradan bunu ilan ediyorum. Yolsuzluk yapanları yüce yargıya teslim edeceğiz. Sizi kaçsanız da ininizde bulacağız, hesap soracağız. Bunu böyle bilin” diyerek konuşmasını sürdürdü.

ŞAİBE AKAYDIN OYUNU

Antalya’da artık kirli siyaset döneminin geride kaldığını belirten Türel, seçim sonuçlarını herkes kabul ederken bir tek Mustafa Akaydın’ın kabul etmediğini savundu. CHP’li Akaydın’ın ‘iyi bildiği oyunlara başladığını’ savunan Menderes Türel, şöyle konuştu:

“Şaibe var deyip durdu. Kardeşim, senin partinin diğer adayları ‘Şaibe var’ diyemiyor. Neden, onlar dürüst çünkü. Sandıkların başında, senin partinin dışında MHP’nin de diğer partilerin de görevlisi vardı. MHP’li arkadaşlar niye itiraz etmiyor. Çünkü onlar dürüst, gerçeği biliyor. Ama Akaydın, bile bile başarısızlığını gizlemek için klasik, bilinen numaralarına devam etti. Bu oyunlar darbeci çetecilerin oyunlarıdır. CHP içinde bir kesim artık bu oyunları alışkanlık haline getirmiştir. CHP nerede kazanırsa, İzmir’de, Eşkişehir’de oralarda hile yok, şaibe yok. Kazandıkları yerlerde onu söylemiyorlar. Nasıl oluyorsa Eskişehir’de CHP 1 puanla kazanıyor, ‘hile var’ diyen yok. Nerede CHP kaybederse orada şaibe iddiası ortaya çıkıyor. Bakın ey gafiller, o sandıkları 10 kere saysak bizim oyumuz artarak çıkar. Siz neyin peşindesiniz? Biraz Allah’tan korkun, biraz utanın.”

Arkadaşlarınıh ‘Üslubunun sertleşmemesi’ için ikaz ettiğini belirten Türel, “Onların seviyesine inemem” dedi, balkondan bu konuda son kez konuşacağını söyledi. Menderes Türel, şöyle devam etti:

“Akaydın benim aileme hakaret etti. ‘Menderes Türel kimin çocuğu’ diyecek kadar alçaldı. Şimdi arkadaşlarım ‘Bırak değmez. Sen ona uyma’ diyor. Doğru, biz hizmet için geldik, bununla kaybedecek vaktimiz yok. Zaten siz bu adama en güzel cevabı sandıkta verdiniz, Antalya gerekli cevabı verdi. Antalya Menderes Türel’in Antalya’nın evladı olduğunu sandıkta gösterdi.”

Konuşması ‘Antalya çocuğu Menderes Türel’ sloganlarıyla kesilen Türel, Akaydın’ı önce Allah’a sonra hukukçulara havale ettiğini söyledi.  Antalya’da 30 Mart’la birlikte eser siyasetinin, hizmet siyasetinin kazandığını belirten Türel, konuşmasını “Bugün Antalya için sıradan bir gün değil. Yarının Antalya’sı bugünden başlıyor. Şimdi az laf, çok iş zamanı. Antalya’nın çalışma zamanı” sözleriyle bitirdi.

DEVİR TESLİMDEN NOTLAR

Büyükşehir Belediyesi’nde devir teslim töreninde Grup 1966 adlı Antalyaspor taraftar gurubu ‘Hoca yaparsa bir büyüğünü bir de küçüğünü yapar’, ‘Evrakları yak kendini yak her şeyi yak Hoca’ yazılı pankartları belediye binasına astı. Bir süre asılı duran pankartlar görevlilerin uyarısıyla kaldırıldı. Fakat ‘Hoca temiz bir belediye bıraktı ne kadar evrak varsa yaktı’ yazılı pankartın kalmasına izin verildi.

Alanda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının da bulunduğu, üzerinde ‘1. Antalya Ayran Festivali’ yazan bir kamyonetten ayran dağıtıldı.

Törende Büyükşehir Belediyesi’ni Menderes Türel’in devraldığı haberi gelince bir kamyonet kasasında 2 koç kurban edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in konuşması öncesi Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu yapıldı, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu ve belediyenin balkonuna dev Türk bayrağı asıldı. Tören boyunca Türel’in seçim şarkısı ‘Nerede kalmıştık Antalya’, ‘Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı’ çalınırken Ak Parti’nin seçim şarkısı ‘Dombra’ da çalınan şarkılar arasında yer aldı. Konuşmaların ardından törende son çalınan parça ise ‘Bir başkadır benim memleketim’ oldu.antalyada-menderes-turel-gorevi-devraldi_6166_dhaphoto5 antalyada-menderes-turel-gorevi-devraldi_6166_dhaphoto410247394_276016865891909_1970442889_n 1947374_276017159225213_786309092_n 10013684_276017545891841_1246893478_n 10014899_276016959225233_481605370_n 10153672_276016835891912_1032424734_n 10155447_276016849225244_1510109110_n 10171712_276017092558553_387436023_n

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle