Hoşgeldiniz  

“Menderes Bey gelsin Belediyecilik Dersi vereyim”

Semih Köken | 20 Ocak 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

“Menderes Bey gelsin Belediyecilik Dersi vereyim”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül Türel’in eleştirilere cevap verdi

 

 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Kemer Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine cevap veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Belediyeciliğin okulu yok ama Menderes beye ücretsiz ders verebilirim. Kemer’e gelsin, modern belediyeciliğin nasıl yapıldığınıkendisine öğretmeye hazırım.Türel’in eksikliklerini tamamlamaya her zaman talibim” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Kemer’de düzenlediği basın toplantısında “ 1980 model Kemer’i 2020 model yapacağız” sözlerine cevap veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer’de Türel ile birlikte çocukluk anıları olduğunu belirterek, “Menderes bey Kemer’e geldiği zaman konuşma yaparken muhatabının Mustafa Gül olduğunu unutmasın. Ona göre konuşsun” dedi.

 

TÜREL’İN ANNESİNDEN GÜL’E ÖVGÜ

Başkan Menderes Türel’in annesi ile 2 yıl önce yaptığı bir telefon görüşmesini anlatan Başkan Gül, “ Menderes Türel’in ailesi de beni tanır. Annesini çok severim. Belediyemizin alanına giren ihtiyaçları ile ilgili beni arar ve bu konuda elinden geldiğince her zaman yardımcı olurum. Oğlum ‘şunlara, şunlara ihtiyacım var’ der, ben de kendi annemmiş gibi kabul eder ve ihtiyaçlarını yerine getirmeye gayret gösteririm. 2 yıl önceki telefon görüşmemiz de Menderes Türel’in annesi bana, “Çalışkanlığını, çabanı, Kemer’e yapmış olduğun hizmetleritakdir ediyorum.Ben senin çocukluğunu da bilirim, bir elinde ekmek, bir elinde kazma kürek çalıştığın günleri de bilirim. Kemer çok güzel oldu” demişti. Özellikle sahil bölgesine yapmış olduğum ay yıldız şeklindeki direkler çok hoşuna gitmiş. Konuşmasının devamında “Keşke oğlum Menderes ile birlikte olsanız da Antalya’da Kemer gibi çok güzel olsa” dedi. Şimdi Menderes Bey’e önerim şudur: Annesine Kemer’i bir sorsun! O Kemer’de neler yapıldığını kendisine anlatır” şeklinde konuştu.

 

“YAPTIKLARI HİÇBİR İŞ YOK”

Menderes Türel’in Kemer’de başarılı olamayacağını kaydeden Başkan Gül, “Menderes bey Kemer’de nedenbaşarılı olamaz? Çünkü bir koordinatör koymuş, o koordinatör Göynük’te 5 yıl belediye başkanlığı yapmış ama 5 tane ağaç ekmemiş. Hasan Kal bey çok güzel fıkra anlatır. Ama başka bir şey yok. Sadece fıkra yeterli geliyorsa o da Menderes Türel’in sorunu. Başkanlığa fıkralarla değil halkın oyuyla gelindiğini hatırlatmak isterim Menderes beye! AK Parti’nin ilçe başkanına(İsmail Minta) bakarsanız bugüne kadar yaptığı hiçbir işte başarılı olmamış! Sadece ablasına yardımcılık yapmış bir ilçe başkanı. Onun haricinde seçim koordinatörü olarak koydukları Özgür Kurga var. Onun da yaptığı hiçbir iş yok. Yaptığı bir inşaata ruhsat bile alamamış, mal sahipleriyle mahkemelik olmuş. Üçünün de herhangi bir projesi yok. Menderes bey böyle güzel bir üçlü bulmuş Kemer’de… Allah onlara zeval vermesin. Onlar Menderes Bey’in yanında dursun. Biz işimize bakarız” diye konuştu.

 

“CESARETİ VARSA LİMAN CADDESİ’NE GELSİN”

Liman Caddesi Kemer’in çok önemli bir caddesi olduğunu dikkat çeken Başkan Mustafa Gül, “Liman Caddesi’ni ilk trafiğe kapatan benim. Hasan bey ‘trafiğe kapattın’ diye beni şikayet etmişti, duruşmalara gidip geldim. Ama tabi bu eleştiriler bilgisizlikten oldu. Avrupa’da ve dünyanın her yerinde insanların ihtiyaçlarını karşıladığı bu tip caddeler trafiğe kapalıdır. Ben o zaman caddeyi düzenlemeye başladığımda ‘bu cadde bitmez, söylediği sürede yetiştiremez’ dediler. Ben 1 Nisandiye söz verdim ve 1 Nisan günü caddeyi teslim ettim. Şimdi Büyükşehir Belediyesi Liman Caddesi’ndeki çalışmayı 180 günde bitirmeyi vaat etmiş. Yani Haziran ayının sonuna doğru bitirecek. Ancak Kemer’de turizm sezonumuz Mart’ta başlıyor. Mart başında İran’da turistleri bekliyoruz. 20 Mart’tan sonra Rus turistler gelmeye başlayacak. Daha sonra Avrupalı turistler geliyor. Yani 1 Nisan’da Kemer’de artık turizm sezon açılmış oluyor. Ben Menderes Bey’i 15 Nisan’da Liman Caddesi’nde birlikte yemek yemeye davet ediyorum. Eğer esnafların yüzüne bakacak cesareti varsa gelsin Liman Caddesi’nde birlikte bir yemek yiyelim. Bakalım gelebilecek mi?” şeklinde konuştu.

 

“TÜREL’E ÜCRETSİZ DERS VEREBİLİRİM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bir çağrıda bulunan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Kemer’deki hizmetlerimizi bilen biliyor. Türel, gelsingezdireyim. Beldibi’nden Çıralı’ya kadar, yayla köylerine kadar,altyapısı ile, üst yapısı ile neler yaptığımızı görsün. Belediyeciliğin okulu yok ama Menderes beye ücretsiz ders verebilirim. İsteği zaman gelsin; altyapı nasıl yapılır, üst yapı nasıl yapılır, modern belediyecilik nasıl yapılır hepsini kendisine öğretmeye hazırım. Ne de olsa çocukluktan bir merhabamız var. Çocukluktaki anılarımız hatırına birbirimizin başarısı için işbirliği yapabiliriz. Menderes beyin eksikliklerini tamamlamaya her zaman talibim.Ona imar planı nasıl yapılır. Yağmur yağdığı zaman nasıl arabalar yolda kalmaz onların dersini vermeye hazırım” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle