Hoşgeldiniz  

Mecliste plan tartışması

Semih Köken | 10 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Mecliste plan tartışması

ANTALYA’da 2040 yılına kadar geçerliliğini koruyacak 100 binlik ve 25 binlik çevre düzeni planları mecliste tartışmalara neden oldu. CHP’li meclis üyeleri planlar hakkında bilgi sahibi olmadıklarını dile getirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bilgilendirme toplantısına CHP’den hiçbir meclis üyesinin katılmadığını söyledi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisi, Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Yüksek voltaj nedeniyle akıllı kameralar çalışmayınca meclis salonundaki ekranlara yayın verilemedi. Belediye meclisinin ağustos ayında tatil yapması kararının alındığı toplantıda 65 gündem maddesi ele alındı. Ak Parti Grubu Sözcüsü Bahattin Bayraktar gündem dışı yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını, darbe girişimcilerinin Osmanlı tokadı yediğini söyledi.

 

‘SİYASİ SORUMLULARIN YAKALANMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ’

 

CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer Çevikol ise gündem dışı konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 gün süren adalet yürüyüşüyle toplumsal barışta adaletin öneminin vurgulandığını söyledi. Çevikol, “15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümünde milletimizin birlik ve beraberlikle bir araya gelmesini isteriz. Ancak darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen siyasi uzantıların henüz tespit edilememiş olması düşündürücüdür. Gerçek sorumluların ortaya çıkarılarak şehitlerin kanlarının yerde kalmamasını istiyoruz” dedi.

 

‘YOLLARDA ŞOV YAPILDI’

 

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise 15 Temmuz’da Türkiye’nin kendi silahlarıyla vurulduğunu söyledi. Türk milletinin kahramanca direnerek darbeyi püskürttüğünü belirten Senirli, “Darbenin siyasi ayağına ulaşılamaması, damatlara gelince adaletin bocalaması FETÖ ile mücadeleyi sulandırmıştır. Adalet toplumları aydınlatan kutup yıldızıdır. Hak arayışları milletin temel haklarındandır ama yollara çıkıp şov yapılmasını tasvip etmiyoruz” diye konuştu.

 

‘HİKAYE OKUMAYIN’

 

Yürüyüşü eleştiren Senirli’ye CHP’liler tepki gösterdi. CHP’li Cansel Tuncer Çevikol, Senirli’nin sözlerinin kabul edilemez olduğunu kaydedince, Senirli şu cevabı verdi:

 

“Bizim eleştirimiz adalet yürüyüşüne değil, bir terör örgütünün siyasi uzantısı ile fotoğraf verilmesidir. Ben bir serzenişi bildirdim.” Selçuk Senirli’nin bu sözleri CHP’lileri kızdırdı. CHP’li meclis üyeleri, “Bırakın kendimiz karar verelim, hikaye okumayın” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

 

TÜREL’DEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Milli Birlik ve Demokrasi Haftası’nda birçok etkinlik düzenleyeceklerini söyledi. 15 Temmuz’un öneminin unutturulmaması gerektiğini belirten Türel, şöyle devam etti:

 

“Kendi silahlarımızla arkamızdan vurulduğumuz için yara çok derindir. Yakın dostlarımızı, ülkemiz için karanlık gün olarak tarihe geçen gecede kaybettik. Milli iradeyi savunmak için hayatını siper eden 250 şehidimizi minnetle anmak içi ne yapsak az gelir. Bir hilal uğruna batan güneşler, tarihe altın harflerle geçti. FETÖ’nün hainliğini daha önce görmemize rağmen milletini vuracak kadar hain olabileceğini göremedik. Bunu acı şekilde öğrendik. Bugünü unutturmak isteyenleri görüyoruz. Bu milli mücadeledir. Devletin bekası meselesidir. Demokrasi hepimize lazım.”

 

ŞIRNAK ZİYARETİ

 

CHP Sözcüsü Cansel Tuncer Çevikol, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen Şırnak ziyaretini gazetelerden okuduklarını kaydederek ziyaret hakkında Türel’den bilgi istedi. Türel, “Şırnak meclisimiz kararıyla kardeş şehir ilan edilmişti. Yapmış olduğumuz yardımların, desteklerin maddi boyutla ölçülmesi kadar akıl dışı bir husus olamaz. Biz oraya 15 milyon liranın üzerinde bir destekte bulunmuşuz. Ancak yaptığımız işin maddi karşılığı yoktur. Keşke CHP’li belediyeler de bu çalışmaları yapsalar. Kardeşliğe ihtiyacımız var. Buna hep birlikte gayret göstermeliyiz. Oradaki kardeşlik birilerini rahatsız etti. Türkiye’nin huzuruna bozarak demokrasiye göz dikilmektedir” diye konuştu.

 

‘ÖNEMLİ PLANLAMA KONUSUNDA BİLGİMİZ YOK’

 

Mecliste 5 merkez ilçe ile Serik’i kapsayan 100 binlik ile 25 binlik çevre düzeni planları tartışmalara neden oldu. CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer Çevikol, planın detayları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, her iki planın gelecek meclise bırakılmasını istedi. Çevikol, “İmar planlarının plan teklifi bize gelmedi. Konu hakkında belediye tarafından bilgilendirilmedik. Plan notları yok. 2040 yılına kadar çok önemli bir üst planı oylayacağız. Bilinçli olarak oy kullanmak istiyoruz. Planları ekrana yansıtalım istiyorum ama ekranlar çalışmıyor. Kararı aldıktan sonra tartışmamızın bir anlamı yok” dedi.

 

‘DAVETE GELEN OLMADI’

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, CHP’nin bu planlar konusunda haberinin olmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Ancak planları meclis üyelerine anlatmak için davette bulunduklarını hatırlatan Türel, şöyle konuştu:

 

“Öylesine önemli bir çalışmayı komisyonla sınırlı tutamayız diyerek meclis üyelerine anlatılmasını istedik. Meslek odalarının bu planlar hakkındaki görüşlerini aldık. Özel bir toplantı ile meclis üyelerine planın anlatılmasını istedik. CHP’den kimse katılmadı. Biz daha nasıl önem vereceğiz, herkesi davet ettik. MHP’den sadece Selçuk Senirli katıldı. Sizin keyfiyetinize göre hareket edemeyiz. Süre açısından limitsiz toplantıya çağırdık ama kimse gelmedi. Bizi bununla itham edemezsiniz. Tartışma ortamını hazırladık ama kimse gelmedi. Bu uzun bir çalışmaydı. 6 belediyenin bürokratı katıldı. Planları saklamak ve gizlemek gibi anlayışı kabul etmiyoruz. Kararımızı geciktirmeyiz. Eğer bir itirazınız varsa cuma günü devam meclisinde oturup tartışırız.”

 

Tartışmaların ardından bir belediye personeli, hazırlanan planlar hakkında kısa bilgi verdi. Ancak CHP grubu, bilgilendirmenin yeterli olmadığını belirtince Başkan Türel, meclis üyeleri için çarşamba günü yeniden toplantı yapılarak planların detaylıca yapılmasını istedi. Menderes Türel, meclis üyelerinin bilgilendirmeden sonra planlar hakkındaki görüşlerini devam meclisinde değerlendirebileceklerini aktardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle