Hoşgeldiniz  

MAZBATALAR TÖRENLE VERİLDİ

Semih Köken | 07 Kasım 2015 | Antalya Haber, Gündem, Siyaset, Yaşam A- A+

ANTALYA’da 1 Kasım’da milletvekili seçilenler için düzenlenen mazbata töreninde İl Seçim Müdürü Sabri Şahin, vekillerden ek göstergelerinin 3 bin 600’e çıkarılmasını istedi. Kanun teklifini dahi kendisi hazırlamayı teklif eden Şahin’le Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse, “Onu mazbatayı vermeden önce söyleyecektiniz?” diye şakalaşırken İl Müdürü’nün bu espriye cevabı “Rüşvete girer diye söylemekten kaçındım” oldu.

Antalya’da 1 Kasım seçimlerinde 7’si Ak Parti’den 5’i CHP’den ve 2’si de MHP’den olmak üzere milletvekili seçilen isimler için mazbata töreni düzenlendi. 1 Kasım’da ilk kez seçilen Ak Parti’den İbrahim Aydın ve Atay Uslu, törenin yapıldığı Antalya Adliyesi’ne ilk gelen isimler olurken MHP’den kimse törende yer almadı.

Törende ilk olarak mazbatalarını CHP’li vekiller aldı. Sırasıyla Niyazi Nefi Kara, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök kürsüye gelerek İl Seçim Kurulu’nda görevli hakimlerden milletvekilliği mazbatalarını aldı. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, törene katılmazken onun yerine mazbatasını İl Başkanı Semih Esen aldı. CHP’li vekiller mazbatalarını almalarının ardından salondan ayrılırken Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile tokalaştı.

CHP’nin ardından Ak Partili milletvekilleri mazbatalarını aldı. Törene eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla birlikte Ak Parti’den Hüseyin Samani ve Senanur Çelik katılmadı. Onlar adına mazbatalarını İl Başkanı Sümer aldı. Törende Milletveki Köse mazbatasını kendisiyle aynı isim ve soyismi taşıyan İl Seçim Kurulu Üyesi Hakim Mustafa Köse’den alırken meclisin yeni isimleri Aydın ve Uslu da mazbatalarını alarak resmen milletvekili oldu.

Mazbataların takdim edilmesinin ardından İl Seçim Müdürü Sabri Şahin, yaptığı kısa konuşmada vekillerden devlet memurlarının aylık brüt ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan biri olan ek göstergelerinin 3 bin 600’e çıkarılmasını istedi.

Şahin, “Bizlerin ek göstergeleri memurlarımız da dahil aynıdır. 2 bin 200’dür. Gelmişken bunun söylemeden bırakmayacağız sizleri. Bunların 3 bin 600’a çıkarılması lazım. Emekli olduğumuzda hayat standardımız tamamen düşmektedir. 3 bin 600’e çıkarılması için kanunu teklifini ben hazırlayacağım, 600 seçim müdürü ve binlerce yazı işleri müdürü adına” diye konuştu.

İl Müdürü Şahin’in bu talebine Milletvekili Köse, “Onu mazbatayı vermeden önce söyleyecektiniz” diyerek espriyle yaklaşırken Şahin’in cevabı “O zaman rüşvete girer diye söylemekten kaçındım” şeklinde oldu.

 

ANTALYA'DA 1 KASIM SECIMLERINDE 7'SI AK PARTI'DEN 5'I CHP'DEN VE 2'SI DE MHP'DEN OLMAK UZERE MILLETVEKILI SECILEN ISIMLER ICIN MAZBATA TORENI DUZENLENDI. (NIYAZI NEFI KARA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 1 KASIM SECIMLERINDE 7'SI AK PARTI'DEN 5'I CHP'DEN VE 2'SI DE MHP'DEN OLMAK UZERE MILLETVEKILI SECILEN ISIMLER ICIN MAZBATA TORENI DUZENLENDI. (MUSTAFA KOSE) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 1 KASIM SECIMLERINDE 7'SI AK PARTI'DEN 5'I CHP'DEN VE 2'SI DE MHP'DEN OLMAK UZERE MILLETVEKILI SECILEN ISIMLER ICIN MAZBATA TORENI DUZENLENDI. (MUSTAFA AKAYDIN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 1 KASIM SECIMLERINDE 7'SI AK PARTI'DEN 5'I CHP'DEN VE 2'SI DE MHP'DEN OLMAK UZERE MILLETVEKILI SECILEN ISIMLER ICIN MAZBATA TORENI DUZENLENDI. (GOKCEN ENC) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 1 KASIM SECIMLERINDE 7'SI AK PARTI'DEN 5'I CHP'DEN VE 2'SI DE MHP'DEN OLMAK UZERE MILLETVEKILI SECILEN ISIMLER ICIN MAZBATA TORENI DUZENLENDI. (ATAY USLU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 1 KASIM SECIMLERINDE 7'SI AK PARTI'DEN 5'I CHP'DEN VE 2'SI DE MHP'DEN OLMAK UZERE MILLETVEKILI SECILEN ISIMLER ICIN MAZBATA TORENI DUZENLENDI. (CETIN OSMAN BUDAK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 1 KASIM SECIMLERINDE 7'SI AK PARTI'DEN 5'I CHP'DEN VE 2'SI DE MHP'DEN OLMAK UZERE MILLETVEKILI SECILEN ISIMLER ICIN MAZBATA TORENI DUZENLENDI. CHP'LI VEKILLER MAZBATALARINI ALMALARININ ARDINDAN SALONDAN AYRILIRKEN AK PARTI IL BASKANI RIZA SUMER VE AK PARTI ANTALYA MILLETVEKILI MUSTAFA KOSE ILE TOKALASTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 1 KASIM SECIMLERINDE 7'SI AK PARTI'DEN 5'I CHP'DEN VE 2'SI DE MHP'DEN OLMAK UZERE MILLETVEKILI SECILEN ISIMLER ICIN MAZBATA TORENI DUZENLENDI. 
(SABRI SAHIN)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 1 KASIM SECIMLERINDE 7'SI AK PARTI'DEN 5'I CHP'DEN VE 2'SI DE MHP'DEN OLMAK UZERE MILLETVEKILI SECILEN ISIMLER ICIN MAZBATA TORENI DUZENLENDI.  (FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle