Hoşgeldiniz  

Mavi Ev” Hastalarının Buluşma Noktası Oldu

Semih Köken | 10 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Mavi Ev” Hastalarının Buluşma Noktası Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesinin hizmete açtığı, Mavi Ev Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Merkezi, demans ve alzheimer hastalarına buluşma noktası oldu.

Mavi Ev
Antalya Büyükşehir Belediyesinin hizmete açtığı,  Mavi Ev Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Merkezi, demans ve alzheimer hastalarına buluşma noktası oldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yaşlılıkta ortaya çıkan hastalıklarla mücadele eden hastalara hizmet veren  Mavi Ev’de, hafta içi her gün 35 alzheimer ve demans hastası servislerle evlerinden alınarak, merkeze getirilip, akşam tekrar evlerine bırakılıyor.

Hastalar, tansiyon ve şeker ölçümleri, ilaç takipleri yapıldıktan sonra uzmanlar eşliğinde şarkılarla beyin jimnastiği yapılıyor.

Mavi Ev’in bahçesinde düzenlenen aktivitelerle hastaların kaybolan oryantasyon duyguları yeniden canlanırken, gençlik dönemindeki şarkılar dinletiliyor.

Böylece konuşmakta zorluk çeken alzheimer hastalarının şarkılara eşlik ederek konuşma yeteneklerinin geri kazanımının sağlanması hedeflenirken, hastalar rehabilitasyon hizmeti alıyor.

Japon uzman egzersiz dersleri veriyor

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Yaşam Boyu Egzersiz Uzmanı Hiroshi Nakajima tarafından, alzheimer ve demans hastaları için zihin gelişimlerine katkıda bulunması amacıyla özel egzersizler yaptırılıyor.

2015 yılında  Japonya‘dan  Antalya‘ya gelen Nakajima, hastalara uygulanan el, parmak, kol ve bacak egzersizlerinin zihin gelişimi ve unutmayı yavaşlattığını belirterek, interaktif şekilde haftada üç gün bu aktivitenin yapıldığını söyledi.

Antalya’da 58 bin hasta var

Akdeniz Üniversitesi  Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı ve  Mavi Ev Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. İsmail Tufan da  Sağlık Bakanlığı verilerine göre  Antalya‘da 58 bin demans ve alzheimer hastası olduğunu belirterek bu ciddi rakamda hastaların ve yakınlarının ihtiyaç duyduğu desteği  Mavi Ev’in sağladığını belirtti.

Antalya’dan tüm  Türkiye‘ye çağrıda bulunan Prof. Dr. İsmail Tufan, ” Mavi Ev burada, gelin görün. Konseptimizi sizlere verelim. Eğitim programını size sağlayalım, gerekirse ekibimizle gelelim eğitim verelim. Ne olur sizler de kendi ilinizde, ilçenizde birer  Mavi Ev açın. Demans ve alzheimer hastalarının ve hasta yakınlarının buna ihtiyacı var.” dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle