Hoşgeldiniz  

Mangal sezonu bitti, kömürcüler yüzde 35 zararda

Semih Köken | 02 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Mangal sezonu bitti, kömürcüler yüzde 35 zararda

ANTALYA’da yaz sezonunu geride bırakan kömürcüler, geçen yıla oranla bu yıl işlerinin yüzde 35 düştüğünden dert yandı. Kömürcüler umutlarını kış sezonuna bağladı.

Yaz mevsimimin sona ermesiyle birlikte kent merkezinde odun ve kömür satan iş yerlerinde kış hareketliliği başladı. Toptancılara sipariş veren kömür bayileri, önümüzdeki ay gelecek tonlarca kömür ve odun için depolarında yer açıyor. Çoğunlukla Muratpaşa İlçesi Tahılpazarı Mahallesi’nde bulunan kömürcüler, geride bıraktıkları ve ‘mangal sezonu’ olarak adlandırdıkları sezondan beklediklerini alamadıklarından dert yandı. Yaz aylarında mangalda kullanılan odun kömürü satışı yapan kömürcüler, işlerin yüzde 35 oranında düşük geçtiğinden söz etti.

Restoran, otel ve vatandaşlara kömür satışı yapan İbrahim Ateş, aylık en düşük 8, en yüksek 18 ton civarında kömür sattığını söyledi. Yıllık her ay ortalama 12 ton civarında odun kömürü sattığını belirten Ateş, Antalya turizm kenti olduğu için turizmin etkilerinin kömüre kadar yansıdığını söyledi. Düşüşten etkilendiklerini belirten Ateş, “Hemen hemen işlerimiz 3’te 1 oranında düştü. Piyasalar durgun, insanlar dışarı çıkıp restorana, pikniğe gidemiyor. Restoranlar müşteri olmayınca 10 kilogram alacaksa 5 kilogram kömür alıyor” dedi.

Bir başka kömürcü Vedat Geçmez, “Bu yıl 60 ton kömür sattım. Kilosu ortalama 2.5- 3 TL arasında. Diğer kömürcülerle de görüştüğümüzde görüyoruz ki satışlar düşük. Hemen hemen yüzde 35 civarında düşüş var. Yaz geçti artık, kışın belki biraz fazla satarsak kurtarabiliriz” dedi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

ANTALYA'DA YAZ SEZONUNU GERIDE BIRAKAN KOMURCULER, GECEN YILA ORANLA BU YIL ISLERININ YUZDE 35 DUSTUGUNDEN DERT YANDI. KOMURCULER UMUTLARINI KIS SEZONUNA BAGLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

ANTALYA'DA YAZ SEZONUNU GERIDE BIRAKAN KOMURCULER, GECEN YILA ORANLA BU YIL ISLERININ YUZDE 35 DUSTUGUNDEN DERT YANDI. KOMURCULER UMUTLARINI KIS SEZONUNA BAGLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

ANTALYA'DA YAZ SEZONUNU GERIDE BIRAKAN KOMURCULER, GECEN YILA ORANLA BU YIL ISLERININ YUZDE 35 DUSTUGUNDEN DERT YANDI. KOMURCULER UMUTLARINI KIS SEZONUNA BAGLADI. (VEDAT GECMEZ) (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 4 indir

ANTALYA'DA YAZ SEZONUNU GERIDE BIRAKAN KOMURCULER, GECEN YILA ORANLA BU YIL ISLERININ YUZDE 35 DUSTUGUNDEN DERT YANDI. KOMURCULER UMUTLARINI KIS SEZONUNA BAGLADI. (IBRAHIM ATES) (FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle