Hoşgeldiniz  

Manavgat’ta Tedavi Gören Çocuklara Palyaço Sürprizi

Semih Köken | 06 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Manavgat’ta Tedavi Gören Çocuklara Palyaço Sürprizi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne (AKHB) bağlı Manavgat Devlet Hastanesi çocuk servisinde tedavi olan çocuklar palyaço sürprizi ile karşılaştı.

Manavgat'ta Tedavi Gören Çocuklara Palyaço Sürprizi, System.String[]

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne (AKHB) bağlı  Manavgat Devlet Hastanesi çocuk servisinde tedavi olan çocuklar palyaço sürprizi ile karşılaştı.

Manavgat  Taşağıl  Anadolu Lisesi‘nde okuyan iki öğrenci Devlet Hastanesi çocuk servisinde yatarak tedavi olan ve çocuk hastalıkları polikliniğinde ayakta muayene olan çocuklara yönelik “Sürpriz Palyaço Etkinliği” gerçekleştirildi. Çocukların hastane korkusunu yenmelerinde ve onların neşeli bir gün geçirmelerinde katkı sağlamak isteyen Yasemin Berfin Turan ve Esin Çallı palyaço kostümü giyerek servisleri ve poliklinikleri gezerek, tek tek çocuklarla ilgilendi onlara çeşitli hediyeler verdi. Hasta çocuklar birkaç saat dahi olsa hastanede olduklarını unutup, palyaço kostümlü ablalarıyla hoş vakit geçirmenin tadına vardı. İki gönüllü lise öğrencisi Berfin Turan ve Esin Çallı, bu etkinlik ile çocukların hastane korkusunu yenmelerinde yardımcı olmayı amaçladıklarını belirttiler. Çocukları sevindirmenin kendilerine büyük mutluluk ve huzur verdiğini ifade eden Turan ve Çallı, çocukların tedavi için geldikleri hastanede bir palyaçoyla oynamak suretiyle hoşça vakit geçirdikleri zaman hastaneye karşı olumsuz olan algılarının yavaş yavaş sevince ve mutluluğa dönüşmeye başlayacağı düşüncesinde olduklarını söylediler.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle