Hoşgeldiniz  

MANAVGAT’ta NUTUK İZDİHAMI

Semih Köken | 20 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

MANAVGAT’ta NUTUK  İZDİHAMI

Manavgat Belediyesi, tarihimize ışık tutan Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk kitabını, Fox Tv Çalar Saat Programı sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya’nın katıldığı dev bir organizasyonla Manavgat halkına ücretsiz dağıttı. “Ataürk’ü Sevmek Yetmez. Anlamak Lazım” düşüncesi ve sloganından yola çıkılarak düzenlen etkinlik için Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde hazırlıklar günler öncesinde başladı. Tiyatro Salonu, Konferans Salonu ve AKM Fuaye alanına dev led ekranlar kurularak organizasyonun herkes tarafından izlenmesi sağlandı.

KÜÇÜKKAYA’YA SEVGİ SELİ

Manavgat halkı Atamızın 15 Ekim 1927 tarihinde Cumhuriyet Halk Fırkası’nın 2. Kurultayı’nda okumaya başlayıp 6 günde okuduğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihinin belgesi niteliğindeki Nutuk kitabını almak, milli değerlere bağlılıklarını kanıtlamak ve gazeteci İsmail Küçükkaya’yı görmek için Atatürk Kültür Merkezi’ne akın etti. Her 3 salonu da tıklım tıklım dolduran binlerce Manavgatlı, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Gazeteci İsmail Küçükkaya’yı ellerinde bayraklarla İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı söyleyerek büyük bir coşkuyla karşıladı.

ÇOCUK KOROSUNDAN İZMİR MARŞI

Nutuk kitapları ve Türk bayraklarıyla donatılan salonlar Manavgatlılara duygusal anlar yaşatırken etkinlik, Manavgat Belediyesi Çocuk Korosu ve Manavgat Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin “İzmir Marşı” nı seslendirmesi ile başladı. Sahneye Atatürk ve Türk Bayraklı tişörtleri giyerek ellerinde bayraklar ile çıkan çocuklar, gazeteci Küçükkaya’yı oldukça duygulandırdı. Küçükkaya uzun cep telefonu ile uzun süre marş söyleyen çocukları görüntüledi. Daha sonra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, anlamlı bir konuşma yaparak gönüllere hitap etti.

SÖZEN’DEN ANLAMLI KONUŞMA

Başkan Şükrü Sözen şunları söyledi. “Çok özel bir günde Manavgat ailesinin coşkusunu sergilediğiniz için teşekkür ederim. Bizler dünyanın en güzel ülkesi Türkiye’de yaşıyoruz. Hepimiz bununla gurur duymalıyız. Bu ülke bu koşullarda bugünlere kolay gelmedi. Çok büyük mücadeleler, onurlu kavgalar, tarihe ders koyan cihan harbi var bu toplumun geçmişinde. Bu geçmişin bir parçası olarak misak-ı milli sınırlarında, bu bayrağın gölgesinde yaşamaktan onur duyuyoruz. Bu ülke Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ona inanan silah arkadaşlarının, şehitlerimizin, gazilerimizin onurlu mücadelesi ile bugünlere geldi. Bunu unutmamak, unutturmamak lazım. Geçmişimizi sevmek yetmez,

unutturmamamız gerek. Ülkemiz zor günlerden geçmekte. Ülkede, huzursuzluk; işsizlik var. Turizmcimiz sıkıntılı, gençlerimiz geleceğe kaygı ile bakıyor. Terörizmin kara bulutları ülkemizin üstünde. Ama bu ülke bu süreleri kolayca atlatabilir. Yeter ki atalarımızın bize öğrettiği gibi tek yumruk olup, aynı bayrağın altında selamete çıkacağımıza, birlik beraberlik içinde hissedebilirsek refaha kavuşuruz. Bize ışık tutan devrimlerimiz var, demokrasimiz, Cumhuriyetimiz, Bayrağımız var. Bu öğretilere, emanetlere sahiplenebilirsek ve bu emanetleri gelecek nesillere bırakabilirsek yükselebiliriz. Yol haritamız, bize ışık tutan Atatürk devrimleri, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, bayrağımız, özgürce ifade etme duygumuz ve gerçek karar mercisinin biz olduğumuzu ifade etmekle olur. Bir yol haritamız daha var. O da NUTUK’tur. Atatürk’ümüz Nutuk’u yazarken Kurtuluş Savaşı’nın hangi koşullarda gerçekleştiğini, şehitlerimizi, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, kadınlarımıza nasıl seçme seçilme hakkının verildiğini, halkın konuşması, halkın her zaman idarenin merkezinde olması gerektiğini bize hatırlatmıştır. Bundan iyi yol gösterici, ışık olabilir mi? Bizler gençliğimize Atatürk’ümüzü, mücadelesini,demokrasinin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu öğretebilirsek veliler olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bu gün inançlarımızı özgürce yerine getirebiliyorsak bunu NUTUK’u yazanlara borçluyuz. Bunu sadece dile getirmek değil, çalışmamız gerek. Mesleğini gurur duyacağımız bir şekilde yapan, bu değerleri her fırsatta bize hatırlatan gazeteci İsmail Küçükkaya da bizlere destek için Manavgat’a geldi. Bizlerle olduğu için teşekkür ederiz. Bugün Manavgat Türkiye’dir. İlelebet gönlünüzdeki Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi asla kaybolmasın”

TEK TÜRKİYE VARDIR, O DA ATATÜRK TÜRKİYE’SİDİR

Başkan Sözen’in ardından gazeteci İsmail Küçükkaya söz alarak Ulu Önder Atatürk’ü, Cumhuriyet değerlerini unutturmamak amacıyla binlerce Nutuk kitabı dağıtan Manavgat Belediyesi’ne teşekkür etti. Manavgat’taki kalabalığın, coşku ve sevginin kendisini gelecek adına umutlandırdığını belirten Küçükkaya, “Tek Türkiye vardır. O da Mustafa Kemal Atatürk Türkiyesi’dir. Manavgat’taki coşkulu kalabalık beni Cumhuriyetimizin geleceği adına umutlandırıyor. Burada bugün olan herkese ve bu organizasyonu yapan Manavgat Belediyesi’ne Türkiye adına teşekkür ediyorum” dedi.

NUTUK DAĞITIMI YAPILDI

İsmail Küçükkaya, sık sık hayranlarıyla fotoğraflar ve selfiler çektirdi. Anneleri dinledi, sohbetler etti. Başkan Şükrü Sözen, günün anısına Atatürk’ün gazetecilerle ilgili veciz sözünün yer aldığı Atatürk tablosu, plaket ve çiçek takdim ederek gazeteci Küçükkaya’ya teşekkür etti. Ardından Başkan Sözen ve Küçükkaya Nutuk dağıtımına geçti. Nutuk dağıtımı sırasında yoğun izdiham yaşanırken, herkes mutlu bir şekilde ellerinde nutuklarla AKM’den ayrıldı.

Manavgat halkı, böyle güzel bir organizasyon düzenlediği için Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle