Hoşgeldiniz  

Mahkemeyi kazandı istifa etti

Semih Köken | 03 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Mahkemeyi kazandı istifa etti

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü görevini 8 yıldır yürütürken 11 Kasım’da görevden alınan Selim Erol, göreve iade için açtığı davayı kazanarak müdürlük görevine geri döndü. Erol, müdürlük görevi ile birlikte 21 yıllık memuriyetinden de istifa etti.
SOSYAL GUVENLIK KURUMU (SGK) ANTALYA IL MUDURLUGU GOREVINI 8 YILDIR YURUTURKEN 11 KASIM'DA GOREVDEN ALINAN SELIM EROL (FOTODAKI), GOREVE IADE ICIN ACTIGI DAVAYI KAZANARAK MUDURLUK GOREVINE GERI DONDU. EROL, MUDURLUK GOREVI ILE BIRLIKTE 21 YILLIK MEMURIYETINDEN DE ISTIFA ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
SGK Antalya İl Müdürlüğü görevine, 2008 yılı Şubat ayında kurucu il müdürü olarak atanan Selim Erol, yaklaşık 8 yıldır sürdürdüğü SGK Antalya İl Müdürlüğü görevinden 11 Kasım 2015 tarihinde alınarak SGK Başmüfettişliği’ne atanmıştı. Erol, yapılan atama kararının iptali için Antalya İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı ve görevine döndü. 26 Şubat’ta görevine başlayan Selim Erol, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek müdürlük göreviyle birlikte 21 yıllık memuriyetten de istifa ettiğini açıkladı.

SGK İl Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen Selim Erol, “Yüce mahkeme kararında özetle, İl Müdürlüğü görevini yürütmede başarısız ya da yetersiz olduğumu gösteren hukuken geçerli somut bilgi ve belge bulunmadığı, görev değişikliğime ait işlemler bakımından idarece kullanılan takdir hakkının kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun şekilde kullanılmadığı ve hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütmenin durdurulması kararı vermiştir” dedi.

Bu karar doğrultusunda 26 Şubat 2016 tarihinde İl Müdürlüğü görevine tekrar iade edildiğini belirten Selim Erol, 8 yılı aşkın görev süresince tüm kurum çalışmalarında birlikte, toplumumuzun tamamına hizmet veren SGK Antalya İl Müdürlüğünü en modern ve örnek kamu kurumlarından biri haline getirme hedefine ulaştıkları inancında olduğunu kaydetti.

Bu süreçte kendilerine ve kuruma güven ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eden Erol, “21 yıl boyunca onur ve şevkle hizmet ettiğim devlet memuriyeti görevimden kendi iradem ve isteğimle istifa ediyorum. Bundan sonraki hayatımda, mesleki bilgi ve tecrübelerim doğrultusunda çalışma hayatıma yine Antalya’da devam etme kararlılığımdayım” dedi.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle