Hoşgeldiniz  

Lösemili çocuklar için 10 yıldır uzattığı saçını kestirdi

Semih Köken | 30 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Lösemili çocuklar için 10 yıldır uzattığı saçını kestirdi

ANTALYA’da oturan 30 yaşındaki Gurbet Yağcı, 10 yıldır uzattığı saçını, lösemili çocuklara peruk yapılması için bağışladı. Yağcı’nın saçını, lösemi tedavisi gören 11 yaşındaki Büşra Ersoy kesti.
ANTALYA'DA OTURAN GURBET YAGCI, 10 YILDIR UZATTIGI SACINI, LOSEMILI COCUKLARA PERUK YAPILMASI ICIN BAGISLADI. YAGCI'NIN SACINI, LOSEMI TEDAVISI GOREN 11 YASINDAKI BUSRA ERSOY KESTI.(FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)
Antalya’da bir kreşte çalışan Gurbet Yağcı, sosyal paylaşım sitesinde acil kan ihtiyacı duyurularının yapılması için kurulan Antalya Kan Bankası Grubu’na katıldı. Grupta lösemili çocukların yaşadığı sıkıntıları gören Yağcı, onlara destek vermek için 10 yıldır uzattığı saçlarını peruk yapılması için bağışlama kararı aldı. Grup üyeleriyle bir araya gelen Gurbet Yağcı, kararı açıkladı. Yağcı’nın yaklaşık 1 metre uzunluğundaki saçı, lösemi hastası Büşra Ersoy tarafından kesildi. Yanındaki grup üyelerinden de yardım alan Büşra Ersoy, “Bu saçlar peruk olacak. Kemoterapiye girdikleri için saçları dökülen arkadaşlarımız bu peruğu takacak. Hepsi çok mutlu olacak” dedi.

10 YILDIR UZATIYORDU

Gurbet Yağcı, lösemili çocukların dramını facebookta oluşturulan Antalya Kan Bankası Grubu’na üye olduktan sonra fark ettiğini söyledi. Bir yakınının kendisini gruba eklemesiyle Antalya Kan Bankası’nın faaliyetlerinden ve çocuklardan haberdar olduğunu anlatan Yağcı, “Kemoterapi gören çocukların saçlarının döküldüğünü görünce onlar için ne yapabilirim diye düşündüm. O zaman saçlarım aklıma geldi. 10 yıldır uzattığım saçımı çocuklarımız için bağışlamaya karar verdim. Antalya Kan Bankası yöneticilerine mesaj atıp durumu bildirdim. Bu konuda herkesten duyarlılık bekliyorum” diye konuştu.
ANTALYA'DA OTURAN GURBET YAGCI, 10 YILDIR UZATTIGI SACINI, LOSEMILI COCUKLARA PERUK YAPILMASI ICIN BAGISLADI. YAGCI'NIN SACINI, LOSEMI TEDAVISI GOREN 11 YASINDAKI BUSRA ERSOY KESTI. (GURBET YAGCI - BUSRA ERSOY - EMIN BALIN) (fOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)
178 BİN ÜYESİ VAR

Antalya Kan Bankası Grubu Başkanı Emin Balin ise saç bağışının ilk olduğunu söyledi. Bugüne kadar trombosit ve kan temin ettiklerini anlatan Balin, grubun 178 bin 600 civarında üyesinin olduğunu açıkladı. Kan veya trombosit ihtiyacı olduğunda sanal alemden bunu duyurarak gönüllülerden bu talebi kısa sürede karşıladıklarını anlatan Balin, “Daha hızlı ve verimli işler yapmak için bu ay dernek kurduk. Gönüllülerimiz kan ve trombosit bağışının yanında Antalya’ya gelen hastalara barınma, eşya ve iş temini konusunda da yardımcı oluyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle