Hoşgeldiniz  

Level 42, Expo’da nostalji yaşattı

Semih Köken | 23 Mayıs 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Level 42, Expo’da nostalji yaşattı

EXPO 2016 Antalya’da sahneye çıkan Level 42 grubu, dinleyicileri çaldıkları şarkılarla 1980’lere götürürken, performanslarıyla konser sonrasında dakikalarca ayakta alkışlandı.

Expo 2016 Antalya’da yıldız yağmuru sürüyor. İngiliz Stomp Grubu, İspanyol tenor Jose Carreras, Fransız soprano Emma Shapplin’den sonra Expo 2016 Antalya’da sahne, Level 42’nin oldu. Turkcell Büyük Amfi Tiyatro’da sahneye çıkan Level 42 grubu, 1980’li yılların unutulmaz şarkılarını seslendirdi.

“TARKAN’IN ‘FINDIK KIRAN’I BENİ ETKİLEDİ”

 

Binlerce kişinin izlediği konser öncesi gazetecilere açıklama yapan grup üyeleri, Mark King ve Mike Lindup, Türk müziğinin gizeminden çok etkilendiklerini söyledi. King, “Türk müziğin gizemi çok etkiliyor. Batı ve doğunun ayrımı aynı anda ikisinin birleşimi var” derken, Lindup, “Eşimle evlenip 1990 yılında ilk defa buraya geldiğimizde Tarkan’ı dinlemiştim. ‘Seni Gidi Fındık Kıran’ beni çok etkilemişti” ifadesini kullandı.

Konser öncesi sıkı bir çalışma yaptıklarını belirten King, “Rağbet gören bir topluluk varsa seyirci hit şarkıları duymak ister. Biz de kendimizi hit şarkılara hazır tutuyoruz. Katılan insanlar da bundan keyif alıyor. Çok çalışıyoruz. Tabir yerindeyse ev ödevimize önceden hazırlanıyoruz. Umarım başarılı bir Expo süreci geçer. Herkesi EXPO’ya bekliyoruz” diye konuştu.

Açıklamaların ardından sahneye çıkan grup, ‘Lessons in love’ ve ‘Sun goes down’ gibi 1980’lerin efsane şarkılarını bir kez de Expo 2016 Antalya’da söyledi. Konseri izleyenler, grubun birçok şarkısına eşlik ederken, bateride Pete Ray Biggin, saksafonda ise Sean Freeman’in performansı göz doldurdu. Konser sonrasında Level 42 grubu dakikalarca ayakta alkışlandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle