Hoşgeldiniz  

Lara Fabian konser öncesi zeytin ağacı dikti

Semih Köken | 25 Ağustos 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Lara Fabian konser öncesi zeytin ağacı dikti

BELÇİKA asıllı Kanadalı şarkıcı Lara Fabian, Expo 2016 Antalya sergi alanına Bursa’dan getirilen 190 yaşındaki zeytin ağacını dikti, ardından kongre merkezinde verdiği konserle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Tanınmış yerli ve yabancı sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapan Expo 2016 Antalya, Lara Fabian’ı ağırladı. Je T’aime’ şarkısıyla gönüllerde taht kuran Fabian, Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi’ndeki konseri öncesinde Expo Tepesi’ne Bursa’dan transplantasyon yöntemiyle alana getirilen 190 yaşında zeytin ağacı dikti. Sanatçı habercilere elinde kürekle poz verdi. Ağaçların insanlığı temsil ettiğini düşündüğü söyleyen Fabian, Sicilya kökenli olduğu için Akdeniz kültürünün bir parçası olan zeytin ağaçlarının da favorisi olduğunu belirtti. Zeytin ağacının bolluk bereket anlamı taşıdığını da anlatan Fabian, “Bu günlerde de bu bolluğa çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk Expo’sunun bir parçası olduğu için de mutlu olduğunu ifade eden Lara Fabian, bu mutluluğunu “Yalnızca müziğimle değil, burada uzun süre kalıcı olacak bir ağaçla da buraya imzamı attım” cümlesiyle dile getirdi.

‘TÜRKİYE’YE GELMEK BENİM İÇİN ÖNEMLİYDİ’

Expo 2016 Antalya’da vereceği konser öncesinde sosyal medyada yaptığı ‘Girişi ücretsiz bu konser, bu güzel ulusun yaralı ruhunu iyileştirmek için küçük bir katkı’ paylaşımında bulunan Fabian, bu paylaşımıyla ilgili olarak da unları söyledi:

“Ben insanlarla bağlı olmayı seven bir kadınım ve bu insanların nerede olduğu önemli değil. Ne duyduğumuz, ne olduğumuz, neyi yargıladığımız önemli değil. Şimdi burada Türkiye’de olmam da işte tüm bu düşüncelerimin sonucu. Dünyada olanları değiştiremeyiz ama nasıl bir dünya görmek istiyorsak bunun için değişimin kendisi olabiliriz. Bu duygular ışığında buraya Türkiye’ye gelmek benim için çok önemliydi.”

EXPO KONGRE MERKEZİ’NDE LARA FABİAN İZDİHAMI

Çoğunluğunu yabancıların oluşturduğu Lara Fabian hayranları, konserini izlemek için saatler öncesinde Kongre Merkezi’ne akın etti. Sahneye siyah pantolon ve ceket içine giydiği ekru bluzuyla çıkarak sade bir şıklık sergileyen Fabian, güçlü sesi ve yorumuyla büyüledi. Ana salonu 5 bin 3 kişilik olan, Türkiye’nin en büyük kongre merkezini dolduran müzikseverler Fabian’ın duygu yüklü şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşadı. Sevilen şarkılarını seslendiren Fabian, konser sonunda ayakta alkışlandı. Yoğun istek üzerine sahneye bir kez daha çıkan Fabian, konserin finalini ‘Je T’aime’ şarkısıyla yaptı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle