Hoşgeldiniz  

Kuzdere Mahallesi’nde tapu sevinci

Semih Köken | 13 Ekim 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kuzdere Mahallesi’nde tapu sevinci

Başkan Gül: Sahtekârlara en güzel cevabı verdik

Kuzdere Mahallesi’nde tapu sevinci

İmarı tamamlanan Kuzdere Mahallesi’ndeki 672 dönüm alandaki hak sahipleri için tapu töreni yapıldı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Bizim hakkımızda ‘Sahte tapu dağıtacak’ diye dedikodu yayan ucuz insanlara en güzel cevabı bu törenle veriyoruz” dedi.

 

Kuzdere Mahallesi’nin 2009 yılında köy statüsünden mahalleye dönüşmesinin ardından imar çalışmaları başlatıldı. 2014 yılında imar planını onaylaması ile buradaki 671 bin 944 metrekare alanda bulunan 274 adet parselde birinci etap 18 uygulaması yapıldı. Tüm bu çalışmaların tamamlanması ile mahallenin tapuları hazır hale getirildi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Kemer Belediyesi Kuzdere Hizmet Binası yanında düzenlenen tapu dağıtım törenine Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP Antalya İl Sekreteri Cengiz Gülebay, CHP Kemer İlçe Başkanı Erdem Cesur,  Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Can, Meclis üyeleri Semih Top, Recep Yılmaz, Cumali Afşin, Özcan Çeliktaş, belediye birim müdürleri, bölge muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.  Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

“ÖRNEK BİR MAHALLE OLACAK

Törende mahalle sakinlerine seslenen Başkan Gül, “Kemer’in imar sorunlarını çözmek için 1990 yıllardan bu yana büyük çaba harcadık. Bugün size verdiğimiz sözü tutmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Engelleme girişimlerine ve siyasi oyunlara rağmen tapuları hazır hale getirdik. Kuzdere Mahallemizin imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de engellenmek istendi. Bu durumu protesto etmek amacıyla MHP ve CHP grubu olarak meclisi terk etme kararı aldık. Bu direniş sayesinde planı bir hafta sonra yapılan ara meclis toplantısında kabul ettirdik. Katkısı olan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Belediye olarak gerekli tüm çalışmaları yaparak Kuzdere Mahallesi’ni Arslanbucak gibi örnek bir mahalle haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

“SAHTEKÂRLARA İNANMAYIN”

Tapu dağıtımına 5 gün kala bazı çevreler tarafından bir takım söylentiler yayıldığını kaydeden Başkan Gül,  “Bazı kendini bilmezler ‘Kemer Belediyesi tapu dağıtırken vatandaştan para alacak, sahte tapu dağıtacak, tapuların üzerinde fotoğraf yok o yüzden bu tapular sahte’ diye bazı dedikodularla halkın aklını karıştırmaya çalıştılar. Yıllardır ‘Kuzdere’ye imar gelmez’ diyerek kendini parçalayan o ucuz insanlar çabalarını bugüne kadar devam ettirdiler. Onlara en güzel cevabı burada size sahte olmayan gerçek tapularınızı teslim ederek veriyoruz.  Siz de kimin sahtekâr olduğunu görmüş olacaksınız. Biz hayatımızda hiç sahtekârlık yapmadık. Sahtekârlara Kemer’i bırakmamak için büyük bir mücadele verdik. Vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

KUZDERE’YE BÜYÜK YATIRIM

Kuzdere’ye yapılacak kültür ve alışveriş merkezi hakkında da bilgi veren Gül, “Projesini hazırladık. Bu merkezin içinde 3 tane sinema, kültür salonu, spor salonu, 300 kişilik toplantı salonu, düğün salonu, kapalı yüzme havuzu, dualı ve sohbetli düğünlerin yapılması için bir salon ve ibadethane yer alacak. İnşallah 2018 yılının başında temelini atacağız” diye konuştu.

 

SIRA DİĞER MAHALLELERDE

Diğer mahallelerde yapılan tapu çalışmaları hakkında da bilgiler veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Çamyuva Mahallesi planı askıya çıkarıldı. Bugün yarın biter. Göynük Mahallesi’nin planı bitirildi. Önümüzdeki ay Büyükşehir Meclisi’nde onaya sunulacak. Tekirova Mahallesi planı bitmek üzere… Beldibi Mahallesi de Kuzdere gibi 1990 yıllardan buna imar bekliyor. Orası da çözülecek. İmar bizim işimiz, biz çözeriz. Arslanbucak’ta uyguladığımız örnek imar planı sayesinde alt yapısıyla, yoluyla kaldırımıyla Türkiye’nin en güzel mahallerinden birini oluşturduk” şeklinde konuştu.

 

1000 HAK SAHİBİNE TAPU

Törende; Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile diğer protokol üyeleri Kuzdere Mahallesi’ndeki hak sahiplerinin tapularını dağıttı. Kuzdere’de toplamda yaklaşık bin kişinin tapusunun hazırlandığını kaydeden Başkan Gül, diğer vatandaşların da belediyeye gelerek tapularını alabileceklerini duyurdu. Gül, mahalledeki ikinci etap planında da en kısa sürede bitirileceğini vurguladı. Tapu dağıtımının ardından Kemer Belediyesi Kuzdere Hizmet Binası’nın açılışı yapıldı. 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle