Hoşgeldiniz  

Kumluca’da Toprak Kaymaları Nedeniyle 8 Ev Yıkıldı

Semih Köken | 17 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kumluca’da Toprak Kaymaları Nedeniyle 8 Ev Yıkıldı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde üç gün önce başlayan toprak kaymaları nedeniyle 8 ev yıkıldı, 8 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Antalya’nın  Kumluca ilçesinde üç gün önce başlayan toprak kaymaları nedeniyle 8 ev yıkıldı, 8 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Büyükalan Mahallesi’nin Yanıkdam mevkisinde yağışın etkisiyle  14 Mart Salı akşamı toprak kayması meydana geldi. Üç gündür aralıklarla devam eden heyelanlar yüzünden 8 evde hasar oluştu, 8 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve  Kemer Belediyesince gönderilen çadırlara ve yakınlarının evlerine yerleşen mahalle sakinleri, yıkılan evlerde kalan eşyalarını enkazdan çıkarmaya çalıştı.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı.

8 ev zarar gördü, 8 konut boşaltıldı

Bölgede inceleme yapan Jeofizik Mühendisi Perihan Akbaş  Kayhan, AA muhabirine, heyelanın aşırı yağış ve mahallenin yukarısındaki Yeşilgöl’ün toprağı şişirmesi nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Bölgede 8 konutun zarar gördüğünü, 8 evi de tedbir amaçlı boşalttıklarını belirten  Kayhan, “Bazı evleri ise kontrol altına aldık ama oradaki evleri de boşaltabiliriz.” dedi.

“Çok şükür ki can kaybı yok”

Kumluca Belediye Başkanı  Hüsamettin Çetinkaya da ekipleri heyelan bölgesine sevk ettiklerini ve evleri zarar gören vatandaşlara gerekli yardımın yapıldığını söyledi.

Ekiplerin öncelikle afetten etkilenen vatandaşlara yardımda bulunduklarını ifade eden  Çetinkaya, şöyle konuştu:

“Çok şükür ki can kaybı yok. Şu anda ekiplerimizin ifadesine göre 8 ev afetten zarar görmüş durumda. Evleri zarar gören vatandaşlarımız yakın akrabalarının yanına yerleştirildi. Bundan sonraki süreçte öncelikle heyelanın durmasını bekleyeceğiz. Daha sonra özellikle ulaşımın sağlanması için gerekli çalışmalar yapılacak.”

Vatandaşlar büyük korku yaşadı

Mahalle sakinlerinden  Mehmet Demirel de heyelan sırasında evde olduğunu, komşularının haber vermesiyle dışarı çıktığını belirterek, babasından miras kalan ve kendisinin inşa ettiği evin tamamen yıkıldığını söyledi.

Evi yıkılan  Ahmet Demirel de toprağın kaymaya başlamasıyla kaçtığını kaydederek, AFAD ekiplerinin evlere girilmemesi uyarısı nedeniyle dışarıda beklediklerini anlattı.

Büyükalan Muhtarı Zeki Kahraman da hasar gören evlerde oturanların tahliye edildiğini, vatandaşlardan bazılarının güvenli bölgedeki evlerde kaldığını, bazılarının da çadırlara yerleştirildiğini belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle